چه دعاوی در دیوان قابل طرح هستند؟
در قانون جمهوری اسلامی برای یک سری از رفتار های مخرب که در جامعه از سوی اشخاص و سازمان و ارگان های دولتی و غیر دولتی رخ می دهد مجازات هایی در نظر گرفته است و نسبت به آن ها جرم انگاری نموده است. با توجه به این امر که جرایم رخ داده نیازمند مجازات می باشند، باید مراجعی وجود داشته باشند که به شکایات و درخواست های افرادی که حقوق آن ها مورد تضییع واقع شده است رسیدگی نمایند، از این روز با تشکیل مراجع قضایی حقوقی و کیفری به دعاوی دیوان عدالت اداری رسیدگی خواهند نمود.
یکی از این مراجع قضایی که به دعاوی اشخاص حقیقی و حقوقی رسیدگی می نماید دیوان عدالت اداری می باشد که قانون به این مرجع صلاحیت رسیدگی را مطابق با قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری داده است.
ماده ۱۰ این قانون در خصوص دعاوی قابل طرح در دیوان صحبت کرده است که به آن ها اشاره خواهیم نمود :
- مورد اول بیان نموده است که اشخاص حقیقی و حقوقی می توانند در صورتی که از جانب سازمان ها و موسسات و شرکت های دولتی ، شهرداری ها و سازمان تامین اجتماعی و یا ماموران این واحد های مذکور به جهت اقدامات آن ها مورد ضرر واقع شدند و حقوق آن ها زیر پا گذاشته شده اقدام به شکایت نمایند.
- اشخاص می توانند اعتراضات خود را بر مبنی بر احکام صادره از هیات های رسیدگی به تخلفات را در دیوان عدالت اداری مطرح نمایند که هیات حل اختلاف کارگر و کارفرما از جمله آن ها می باشد.
- رسیدگی نمودن به اعتراضات و شکایت از احکام صادره از کمیسیون هایی اعم از کمیسیون مالیاتی و کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری منحصرا از نظر نقض کردن و نادیده گرفتن قوانین و مقررات با دیوان می باشد.
- رسیدگی به شکایات قضات و مشمولان قانون مدیریت خدمات کشوری و افرادی که تحت عنوان مستخدمین در سازمان ها و ارگان های دولتی ، شهرداری ها و … مشغول به کار هستند.
- افرادی که تحت عنوان مستخدمان اعم از لشکری و کشوری از حیث تضییع حقوق استخدامی خود خواهان شکایت می باشند می توانند در دیوان این عمل را انجام دهند.
نکات در خصوص دیوان عدالت اداری
- مشخص کردن میزان خسارت وارد شده از جانب موسسات و ارگان های دولتی و ماموران آن ها ذیل آن چه در ماده ۱۰ بیان شد بعد از صدور حکم در دیوان مبنی بر بروز تخلف ، با دادگاه عمومی می باشد .
- احکام و تصمیمات صادر شده از دادگاه های انتظامی قضات و نیروهای مسلح و سایر مراجع قضایی نظامی و دادگستری در دیوان عدالت قابل شکایت نمی باشد و دیوان در این خصوص صلاحیت رسیدگی ندارد.
- مهلت قانونی در نظر گرفته شده برای اقامه دعوا از تاریخ ابلاغ حکم قطعی هیات و کمیسیون ها سه ماه می باشد.
- دیوان می تواند در خصوص تعارضات موجود در احکام صادره از سوی شعب دیوان رای وحدت رویه صادر نماید.
- شکایات مطرح شده در خصوص مصوبات دولتی سازمان ها بدون تشریفات خاص توسط هیات عمومی دیوان مورد بررسی واقع خواهد شد.
- رسیدگی به تصمیمات رئیس قوه قضاییه و شورای نگهبان ، مجمع تشخیص مصلحت ، مجلس خبرگان و شورای عالی امنیت از صلاحیت هیات عمومی دیوان خارج می باشد.
در صورت اختلاف در خصوص این که مرجع حل اختلاف، شعب دیوان است یا سایر مراجع قضایی در این جا شعب دیوان صالح به رسیدگی شناخته می شود.
صلاحی
2 پاسخ
با سلام جمعی از کارمندان و مسعولان و معاونین و رییس بازرسی و کارمند بازرسی و مدیر کل سازمانی با هماهنگی و با پارتی بازی بدون توجه به شکوایه های متعدد من به آن دستگاهها که در سه شهرستان مستقر هستند با غیر قانونی ترین شیوه به سفارش و پارتی بازی تخلفات اداری بسیار گسترده ای انجام داده امد بارها برای حل و فصل مشکل ایجاد کردهتوسط خودشان که غیر قانونی به این اجرائیه جعلی و دستکاری شده ای صادر کردند و به اعتراضهای من و نحوه توافق و ارائه راه حل من توجه نکرده و به تخلفات با واسطه دادگستری هم به این سیاست دست زده و بعد از مدتها مدارکی که از خودشان بدست آوردم را پنهان کردند و مدارک اصلی را از من دزدیده آند و به این تخلفات بدون توجه به قانون چون قانون فاسد هست مدارک و شکایات من رسیدگی نکردند و با زور گویی و بی توجهی و با بی حرمتی بارها به من توهین کرده و با تمسخر به سزا گویی بسیاری میپردازند خواهشمندم صدای من را به دادگستری تهران و رییس قوه قضاییه و رییس جمهور و رییس بازرسی کل کشور برسانید با توجه به فساد رییس دادگستری سه شهرستان و استان
سلام وقت بخیر لطفا برای دریافت مشاوره تخصصی در این خصوص با این شماره ۰۲۱۵۴۷۶۴ تماس حاصل فرمایید.