موسسه حقوقی و آموزشی فرهنگ تفاهم

۰۲۱-۵۴۷۶۴​

۰۲۱-۵۴۷۶۴​

مشاوره حقوقی 02154764

وکیل قتل
وکیل قتل

وکیل قتل کیست

وکیل قتل، به وکیل پایه یک دادگستری گفته می‌شود که نسبت به قوانین جزایی مربوط به جرایم علیه تمامیت جسمانی افراد دارای تخصص و آگاهی کامل می‌باشد.

در واقع وکیل قتل با مطالعه تخصصی بر روی قانون مجازات اسلامی و کیفری در خصوص مبحث مهمی همچون جرم قتل آگاهی ویژه‌ای دارد، تا بتواند در صورت بروز همچین اتفاق ناگواری، فردی را که اتهام قتل به او زده شده و یا مرتکب جرم قتل شده است، مجازات مرتکب را از قصاص به دیه و حبس کاهش دهد یا دفاع نماید.

اولیای دم برای احقاق حق خود از متهم  نیز می‌توانند، با وکیل قتل متخصص در این زمینه مشورت نمایند و باتوجه‌به این که رسیدگی به پرونده های کیفری بسیار می‌تواند وقت‌گیر باشد کلیه کارهای مربوطه برای رسیدگی به پرونده را به وکیل قتل متخصص که وکیل پایه یک دادگستری بسپارند.

بهترین وکیل قتل در تهران​

شما می‌توانید در خصوص جنایت بر علیه تمامیت جسمانی افراد که عنوان جرم قتل را دارد و نسبت به آن مورد اتهام قرار گرفته‌اید و یا جز خانواده مقتول هستید و به دنبال احقاق حق مقتول هستید، با وکیل قتل متخصص در قانون مجازات اسلامی و کلیه امور کیفری و جزایی، مؤسسه حقوقی فرهنگ تفاهم که به کلیه قوانین این حوزه اشراف و آگاهی دارد مشاوره داشته باشید و به جهت شرایط رخ داده قراردادی را منعقد نمایید؛ تا به بهترین شکل از حق شما چه در مقام کسی که مورد اتهام واقع شدید چه در مقام خانواده مقتول دفاع شود به دلیل این که انتخاب وکیل پایه یک دادگستری درست در این زمینه می‌تواند بهترین تصمیم برای رسیدن به حق شما باشد.

تماس با وکیل پایه یک دادگستری در مورد وکیل قتل

 چرا که گاهی ممکن است افراد بدون اینکه به وکیل متخصص قتل رجوع کنند به تنهایی در جلسات رسیدگی حاضر شده و چون پرونده های کیفری از حساسیت بالاتری برخوردارند بدون داشتن آگاهی از راه‌های مناسب رسیدن به حق، رأی مناسبی دریافت نکنند.

قتل به چند نوع تقسیم می شود؟

وکیل قتل بیان می‌دارد که مطابق آن چه در ماده ۲۰۴ قانون مجازات اسلامی آمده است جرم قتل به سه نوع عمدی، شبه‌عمد و خطای محض تقسیم می‌شود.

  • قتل عمد به قتلی گفته می‌شود که فرد علاوه بر آن که قصد فعل را دارد قصد نتیجه موردنظر را هم برای وقوع جرم داشته باشد. مانند آن که به نیت کشتن کسی چاقویی را در قلب او فرو کند و باعث مرگ او شود در این جا به جهت آن که فرد سه عنصر مشترک یک جرم را که شامل عنصر مادی، قانونی و معنوی هست را دارد، در این جا می‌گوییم که مرتکب جرم قتل عمدی شده است.
  • قتل شبه عمد به قتلی گفته می‌شود که فرد تنها قصد فعل انجام شده را دارد و قصد رسیدن به نتیجه رخ داده را نداشته باشد. مانند آن که فرد قصد کتک زدن شخصی را داشته باشد؛ ولی نمی‌خواهد به جهت کتک زدن فرد او بمیرد ولی بر اثر ضربه وارده باعث مرگ آن شخص می‌شود.
  • قتل خطای محض به قتلی گفته می‌شود که فرد نه قصد فعل و نه قصد نتیجه رخ داده را دارد. مانند آن که فرد در یک مکان خالی از سکنه اقدام به سنگ پراکنی نماید و در آن جا فردی حضور داشته باشد و سنگ با سر او برخورد کند و بر اثر ضربه وارده بمیرد در این جا فرد به علت این که قصد فعل و نتیجه را نداشته عنوان جرم قتل خطایی را می‌گیرد.

در تمامی این سه حالات فرد متهم به جرم قتل می‌تواند از یک وکیل قتل متخصص در امور جزایی و کیفری مشاوره بگیرد تا وکیل قتل، راه‌های رسیدن به حق را به او نشان دهد.

نحوه شکایت از جرم قتل

زمانی که اولیای دم بخواهند از شخصی که مرتکب جرم قتل شده است شکایت نمایند با توجه به این که  قتل در قانون مجازات اسلامی جرم‌انگاری شده است و در زمره جرایم کیفری به‌حساب می‌آید:

  • اولیای دم بایستی ابتدا شکواییه‌ای تحت عنوان شکواییه قتل در نزد وکیل قتل متخصص در امور کیفری و جزایی تنظیم نمایند و بعد از تنظیم شکواییه در خصوص قتل رخ داده، شکواییه موردنظر را برای ثبت به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ارجاع دهند و بعد از ثبت شکواییه منتظر تعیین وقت از سوی مرجع قضایی صالح باشند حال در اینجا می‌توانند کلیه امور آتی را در طی یک قرارداد وکالت به وکیل قتل دهند.
  • در این جا بعد از ارجاع شکواییه به دادسرا، بازپرس به پرونده مطرح شده رسیدگی می‌کند و تحقیقات لازم را در این خصوص انجام می‌دهد و زمانی که برای وی مجرم بودن فرد محرز شد قرار جلب دادرسی صادر می‌کند و موضوع را به دادستان اعلام می‌کند، در این جا دادستان کیفرخواست را صادر کرده و پرونده را برای رسیدگی تکمیلی و نهایی به دادگاه کیفری صالح ارجاع خواهد داد.

برای مطالعه در خصوص جرایم کیفری به مقاله وکیل کیفری مراجعه نمایید.

وکلا پایه یک دادگستری

مرجع رسیدگی به جرم قتل کجاست؟

در خصوص این که به جرم قتل در کدام دادگاه رسیدگی می شود باید بیان داریم که به جرم قتل در دادگاه کیفری یک رسیدگی می شود و در دادگاه کیفری یک به جرم قتل و تشخیص این که نوع قتل رخ داده شده چه می‌باشد، رسیدگی می شود.

در خصوص این که کدام دادگاه کیفری یک صالح به رسیدگی می‌باشد باید بیان کنیم که رسیدگی به جرم متهم در دادگاهی انجام می شود که جرم در آن جا واقع شده است؛ یعنی دادگاه محل وقوع جرم.

ادله اثبات جرم قتل

در رابطه با جرم قتل چندین ادله اثبات دعوا را می‌توان از حیث قانون مجازات اسلامی مورد بررسی قرارداد؛ از انواع این ادله اقرار، شهادت، قسامه و علم قاضی را بیان می‌نماییم.

اقرار

در خصوص اقرار ماده ۱۶۴ قانون مجازات اسلامی گفته است که اقرار عبارت از اخبار شخص به ارتکاب جرم از جانب خود است. در واقع اقرار به این معنا هست که فردی که متهم به ارتکاب جرم می‌باشد در جلسه رسیدگی به پرونده خود اقرار به این امر نماید که مرتکب جرم قتل شده است و صرف اقرار فرد به معنای اثبات این است که فرد در واقع این جرم را مرتکب شده است و به دلایل دیگر نیازی نیست. البته این موضوع را باید در نظر بگیریم خود شخص قاتل زمانی که اقرار می‌کند باید عاقل و بالغ باشد و در انجام اقرار اکراه نداشته باشد و دارای اراده و اختیار آزاد داشته باشد.

شهادت

در خصوص شهادت ماده  ۱۷۴ قانون مجازات اسلامی گفته است که شهادت عبارت از اخبار شخصی غیر از طرفین دعوی به وقوع یا عدم وقوع جرم توسط متهم یا هر امر دیگری نزد مقام قضائی است.

در واقع شهادت به این صورت است که فردی که جز طرفین دعوا نمی‌باشد در جلسه رسیدگی به پرونده مطروحه به ضرر شخص قاتل شهادت می‌دهد و بیان می‌دارد که او شاهد وقوع جرم رخ داده از سمت فرد متهم به جرم قتل شده است. در رابطه با بحث شهادت هم شخصی که می‌خواهد شهادت بدهد باید از یک سری شرایط برخوردار باشد که بلوغ، عقل، عدالت و نداشتن منفعت شخصی در دعوا و … از انواع آن هستند.

سوگند (قسامه)

در خصوص سوگند ماده ۲۰۱ قانون مجازات اسلامی  گفته است که سوگند عبارت از گواه قراردادن خداوند بر درستی گفتار اداء کننده سوگند است.

سوگند در بحث اثبات جرم قتل در صورتی مطرح می شود که خانواده مقتول هیچ ادله‌ای در خصوص این که بتوانند جرم قتل را به قاتل منتسب نمایند را ندارند، در این جا طبق قانون باید ۵۰ مرتبه قسم بخورند که شخص مرتکب قتل شده است. بحث سوگند زمانی مطرح می شود که ادله‌ای برای اثبات جرم قتل وجود نداشته باشد و یا وجود دارد؛ ولی برای اثبات جرم قتل کافی نیست؛ بااین‌حال به دلیل شرایط موجود قاضی ظن به وقوع جرم قتل داشته باشد، در اینجا قانون این اختیار را به قاضی داده است که درخواست قسامه یا همان سوگند نماید.

علم قاضی

در خصوص علم قاضی ماده ۲۱۱ قانون مجازات اسلامی آورده است که علم قاضی عبارت از یقین حاصل از مستندات بین در امری است که نزد وی مطرح می‌شود. در مواردی که مستند حکم علم قاضی است، وی موظف است قرائن و امارات بیّن مستند علم خود را به طور صریح در حکم قید کند. در توضیح این ماده قانون باید این‌چنین بیان کنیم که گاهی قاضی با استفاده از دلایل و مدارکی که ذیل رسیدگی به پرونده به دست می‌آورد بر او اثبات می شود که متهم واقعاً مرتکب جرم قتل شده است و قاضی در حکم خود باید قید نماید چگونه به این علم رسیده است که آن شخص قاتل است. به طور مثال: درخواست تحقیقات محلی و معاینه محلی نموده است و از طریق این موارد به آگاهی رسیده است.

مجازات جرم قتل چیست؟

مجازات فرد مرتکب قتل بنا بر نوع قتل ارتکابی در قانون مجازات اسلامی با هم تفاوت دارد؛ مواد قانونی که به قتل عمد و مجازات آن اشاره دارد در قانون مجازات اسلامی گسترده هستند؛ ولی به دو ماده اصلی آن در اینجا اشاره خواهیم کرد.

ماده ۲۰۵ قانون مجازات اسلامی در رابطه با مجازات قتل عمدی بیان می‌دارد که قتل عمد برابر مواد این فصل موجب قصاص است و اولیای دم می‌توانند با اذن ولی امر قاتل را با رعایت شرایط مذکور در فصول آتیه قصاص نمایند و ولی امر می‌تواند این امر را به رئیس قوه قضاییه یا دیگری تفویض نماید.

همچنین ماده ۳۸۱ قانون مجازات  اسلامی در خصوص قتل عمد بیان می‌دارد که مجازات قتل عمدی در صورت تقاضای ولی دم و وجود سایر شرایط مقرر در قانون، قصاص و در غیر این صورت مطابق مواد دیگر این قانون از حیث دیه و تعزیر عمل می‌گردد.

همچنین در مواردی دیه به‌جای قصاص مورد حکم واقع می شود به این صورت که طبق ماده ۲۹۸ قانون مجازات اسلامی دیه قتل عمد در مواردی که قصاص ممکن نباشد، یا ولی مقتول به دیه راضی شود یکی از امور شش‌گانه خواهد بود لکن در کلیه مواردی که شتر به‌عنوان دیه تعیین می شود لازم است که سن آن از پنج سال گذشته و داخل در سال ششم شده باشد.

 در خصوص جرم قتل نیز شخص متهم و یا خانواده وی می‌توانند برای کاهش مجازات شخص از وکیل قتل آگاه و باتجربه در این زمینه یاری بگیرند و کلیه امور مربوط به پرونده را به وکیل قتل واگذار کنند.

 

 

 

 مجازات مرتکب قتل شبه عمد از منظر قانون مجازات اسلامی

 

ماده ۲۹۱ قانون مجازات اسلامی در خصوص  مواردی که می‌توان با استناد به آن جرم قتل را  شبه عمد بیان کرد این‌گونه مواردی را مطرح کرده است:

  • هرگاه مرتکب نسبت به مجنی علیه قصد رفتاری را داشته لکن قصد جنایت واقع شده یا نظیر آن را نداشته باشد و از مواردی که مشمول تعریف جنایات عمدی می‌گردد نباشد.
  • هرگاه مرتکب جهل به موضوع داشته باشد؛ مانند آنکه جنایتی را با اعتقاد به اینکه موضوع رفتار وی شیء یا حیوان و یا افراد مشمول ماده (۳۰۲) این قانون است به مجنی علیه وارد کند سپس خلاف آن معلوم گردد.
  • هرگاه جنایت به سبب تقصیر مرتکب واقع شود مشروط بر اینکه جنایت واقع شده مشمول تعریف جنایت عمدی نباشد؛ در این جا شخصی که مرتکب قتل شبه عمد شده است به پرداخت دیه محکوم خواهد شد.

با توجه به آن چه که در بند سه ماده ۲۹۱ قانون مجازات اسلامی آمده است اگر جنایت وارده به سبب تقصیر مرتکب قتل باشد مطابق ماده ۶۱۶ قانون مجازات اسلامی درصورتی‌که قتل غیرعمد به‌واسطه بی‌احتیاطی یا بی‌مبالاتی یا اقدام به امری که مرتکب در آن مهارت نداشته است یا به سبب عدم رعایت نظامات واقع شود، مسبب به حبس از یک تا سه سال و نیز به پرداخت دیه در صورت مطالبه از ناحیه اولیای دم محکوم خواهد شد مگر اینکه‌ خطای محض باشد.

تبصره – مقررات این ماده شامل قتل غیرعمد در اثر تصادفات رانندگی نمی‌گردد.

مرتکب به جرم قتل شبه عمد بهتر است برای کاهش مجازات خود از یک وکیل قتل متخصص راهنمایی بگیرد و کلیه امور مربوطه به پرونده خود را به وکیل قتل بسپارد تا بهترین نتیجه را داشته باشد.

 

مجازات مرتکب قتل خطای محض از منظر قانون مجازات اسلامی

 

مطابق ماده ۲۹۲ قانون مجازات اسلامی جنایت در موارد زیر خطای محض محسوب می‌شود:

  • در حال خواب و بیهوشی و مانند آنها واقع شود.
  • به‌وسیله صغیر و مجنون ارتکاب یابد.
  • جنایتی که در آن مرتکب نه قصد جنایت بر مجنی علیه را داشته باشد و نه قصد ایراد فعل واقع شده بر او را، مانند آنکه تیری به‌قصد شکار رها کند و به فردی برخورد نماید.

تبصره – در مورد بندهای اول و دوم هرگاه مرتکب آگاه و متوجه باشد که اقدام او نوعاً موجب جنایت بر دیگری می‌گردد، جنایت عمدی محسوب می‌شود.

 

در اینجا شخصی که مرتکب جرم قتل خطای محض شده است به پرداخت دیه محکوم خواهد شد و مطابق ماده ۴۶۳ قانون مجازات اسلامی در جنایت خطای محض در صورتی که جنایت با بینه یا قسامه یا علم قاضی ثابت شود، پرداخت دیه برعهده عاقله است و اگر با اقرار مرتکب یا  نکول او از سوگند یا قسامه ثابت شد برعهده خود او است.

در خصوص خطای محض هم شخص متهم می‌تواند از وکیل قتل در این زمینه راهنمایی بگیرد تا میزان دیه پرداختی خود را کاهش دهد و کلیه امور مربوط به این پرونده را به وکیل قتل بسپارد.

وکالت و مشاوره تخصصی با وکیل

شرایط قصاص نفس به چه شکل است؟

در این جا مواردی از مهم‌ترین شرایط عمومی قصاص را برای شما مطرح می‌کنیم چه بسا شرایط عمومی قصاص بسیار گسترده تر هستند؛ ولی ما به موارد مهم و کاربردی آن از دید وکیل قتل اشاره خواهیم کرد.

قتل در حالت مستی و مصرف مواد مخدر

ارتکاب جرم قتل اگر در حالت مستی و یا در اثر مصرف مواد مخدر رخ دهد موجب قصاص برای فرد می‌شود. مگر این که اثبات شود فرد به جهت مصرف موارد بالا کاملاً بدون اختیار بوده است که در این حالت مجازات دیه بر او ثابت می‌شود و اگر ثابت شود که فرد به عمد برای انجام قتل، مست نموده است و با علم به این که مستی می‌تواند باعث شود او مرتکب عمل اشتباهی همچون قتل شود، مست کرده است  جنایت رخ‌داده نسبت به فرد از نوع عمدی محسوب می‌شود.در اینجا خیلی بهتر است فرد برای اثبات آن که مستی وی از روی اختیار وی نبوده با یک وکیل قتل مشاوره داشته باشد و برای پیشروی بهتر پرونده تمامی امور را به وکیل قتل متخصص بسپارد.

قتل و ارث

اگر شخص قاتل از ورثه شخص مقتول باشد علاوه بر آن که از  ترکه وی ارث نمی‌برد، اولیای دم محسوب نمی‌شود و حق قصاص و دیه در اینجا ندارد و نمی‌تواند نسبت به خود درخواست دیه داشته باشد.

اگر حق قصاص به دلیل گذشت اولیای دم و رضایت قاتل تبدیل به دیه شود در این جا اگر مقتول همسر داشته باشد همسر وی از دیه او ارث خواهد برد.

قتل و اولیای دم مقتول

زمانی که فردی به قتل می‌رسد و چندین اولیای دم دارد در این جا هر یک از این افراد حق قصاص دارند و هرکدام می‌توانند درخواست قصاص شخص مرتکب قتل عمد را بدهند، به جز زوج و زوجه که حق درخواست قصاص را به هیچ وجه ندارند.

اگر قاضی حکم به قصاص فرد مرتکب جرم قتل عمد دهد نمی‌تواند آن را به هیچ وجه به قطع عضو تغییر دهد و تنها می‌تواند با درنظرگرفتن شرایط موجود آن را به دیه مبدل نماید.

تا زمانی که اولیای دم مقتول اقدام به شکایت علیه قاتل نکرده‌اند، قصاص قاتل امکان‌پذیر نخواهد بود مگر این که جرم جنبه عمومی داشته باشد در آن زمان حتی اگر اولیای دم شکایتی نکرده باشند باز هم به موضوع  جرم قتل رسیدگی خواهد شد.

در خصوص مواردی که در آن قصاص بر فرد قاتل ثابت می‌شود او ملزم به پرداخت دیه نیست و نمی‌توان او را مجبور به پرداخت دیه برای گرفتن گذشت اولیای دم کرد؛ اولیای دم تنها در این جا می‌توانند یا گذشت نمایند یا درخواست قصاص داشته باشند و اگر درخواست دیه بکنند، در این جا قاتل باید در این مورد رضایت داشته باشد در غیر این صورت نمی‌توان او را مجبور به پرداخت دیه نمود.

وکلا پایه یک دادگستری

مزایای مشاوره با وکیل قتل در موسسه حقوقی فرهنگ تفاهم

مشاوره گرفتن از وکیل قتل متخصص در امور مربوط به قوانین جزایی و کیفری که وکیل پایه یک دادگستری می‌باشد به این جهت حسن دارد که شخص در صورتی که مورد اتهام جرم قتل واقع شده باشد و دنبال این باشد که از اتهام وارده تبرئه شود و یا به دنبال کاهش مجازات باشد و در حالتی دیگر خانواده مقتول به دنبال این باشند که حق فرد مقتول را بگیرند، می‌توانند با مشاوره از وکیل قتل متخصص مؤسسه حقوقی ما به بهترین شکل راهنمایی شوند و به آگاهی برسند تا به درست ترین شکل اقدامات لازم را انجام دهند و در صورت نیاز انجام کلیه کارهای مربوط به احقاق حق خود را به وکیل قتل متخصص ما بسپارند.

سوالات متداول

وکیل قتل در ۲۴ ساعت شبانه‌روز و بعد از اتمام ساعت کاری مؤسسه حقوقی فرهنگ تفاهم در دسترس می‌باشد؟

بله وکیل متخصص قتل مؤسسه حتی بعد از اتمام ساعت کاری آماده یاری رساندن به شما عزیزان می‌باشد.

 

در قتل شبه عمد و خطای محض نیز حکم اعدام به فرد داده می‌شود؟

خیر در این نوع قتل به علت نبود قصد فعل و نتیجه موردنظر قانون حکم اعدام به فرد مجرم نمی‌دهد.

 

وکیل قتل می‌تواند حکم مرتکب قتل عمد را کاهش دهد؟

بله وکیل قتل به علت تخصص و تجربه‌ای که در زمینه ی قوانین جزایی دارد و پرونده‌های بسیاری را در این خصوص داشته است می‌تواند حکم مرتکب قتل را با بررسی و ارائه دلایل مستند به نحوی به دیه کاهش دهد و اولیای دم را راضی به قبول آن نماید.

 

زمانی که مقتول زن باشد باید به قاتل تفاضل دیه پرداخت شود؟

بله زمانی که مقتول زن باشد اولیای دم برای انجام حکم اعدام باید نصف مبلغ دیه مرد را به خانواده او پرداخت نمایند تا حکم اعدام انجام شود.

 

پرداخت دیه در ماه‌های حرام فقط در خصوص جرم قتل افزایش می باید؟

بله افزایش دیه فقط در خصوص قتل عمد و شبه عمد صورت می‌گیرد و سایر جرایمی که به آن‌ها دیه تعلق می‌گیرد؛ مانند دیه قطع عضو با افزایش مبلغ دیه مواجه نمی‌شوند.

 

در کدام نوع قتل پرداخت دیه بر عهده عاقله قاتل می‌باشد؟

در قتل خطای محض پرداخت دیه بر عهده عاقله که شامل  بستگان ذکور نسبى پدر و مادرى، یا پدرى هست، می‌باشد و در صورتی که عاقله توان مالی برای پرداخت دیه را نداشته باشد دیه به عهده مجرم و اگر او نیز معسر از پرداخت باشد این مبلغ را بیت المال می‌پردازد.

این مطلب را به اشتراک بگذارید:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

جرائم اینترنتی چیست؟

در واقع جرائم اینترنتی به جرائمی گفته می‌شود که در بستر اینترنت انجام می‌گردد در واقع فرد مجرم با استفاده از کامپیوتر یا تلفن همراه فعل جرم را انجام می‌دهد.

ادامه‌ی مطلب »