وکیل دیوان عدالت اداری
دیوان عدالت اداری بالاترین و عالیترین مرجع عمومی اداری در خصوص شکایت از اقدامات و تصمیمات واحدهای دولتی است و یک مرجع عمومی برای احقاق حق افراد حقیقی و حقوقی به شمار میرود.
بهترین وکیل دیوان عدالت اداری در تهران
وکیل دیوان عدالت اداری همانند سایر وکلای پایه یک دادگستری در خصوص تمامی قوانین حقوقی، کیفری و خانواده اطلاعات نسبی دارد؛ ولی تخصص ویژه خود را بر روی مباحث مربوط به دیوان عدالت اداری گذاشته است و آگاهی و دانش کاملی نسبت به قوانین این مرجع عمومی اداری و قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری دارد
ویژگی های وکیل دیوان عدالت اداری
- آگاه و متخصص نسبت بهتمامی قوانین حوزه دیوان
- دارای تجربه فراوان در تمامی زمینههای مربوطه در دیوان
- آگاهی از تمامی مراحل رسیدگی به یک پرونده در دیوان
- مهارت بالا در خصوص تنظیم یک دادخواست حقوقی
- مهارت و توانایی بالا در خصوص رسیدگی به اعتراض انواع آرای صادره از مراجع و سازمانها
- آگاهی از نحوه شکایت و ابطال آیین نامههایی که منجر به تضییع حقوق افراد شدهاند
- تبحر و تخصص در خصوص اعتراض و گرفتن نتیجه مناسب به آرای کمیسیون های مالیاتی
- تبحر و تخصص به آرای صادره از کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری و موارد مربوط به آن
- داشتن تجربه فراوان در زمینه شکایت از ارگانهای دولتی در خصوص اخراج غیرقانونی و پیگیری استخدام در آن مراجع
دیوان عدالت اداری از نظر قانون چه وظایفی دارد ؟
مطابق ماده ۱۰ قانون دیوان عدالت اداری اختیارات و صلاحیتها این دیوان عبارت است از:
- رسیدگی به شکایات و اعتراضات افراد حقیقی و حقوقی از واحدهای دولتی اعم از سازمانها و شرکتهای دولتی، شهرداریها و سازمان تأمین اجتماعی و … در صلاحیت آن میباشد.
- رسیدگی به شکایات و اعتراضات از احکام صادره هیات های رسیدگی به تخلفات اداری و کمیسیون های مالیاتی و کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری در خصوص نقض قوانین و مقررات آنها.
ماده ۱۲ این قانون نیز در خصوص صلاحیت و وظایف هیات عمومی دیوان صحبت کرده است:
- رسیدگی به شکایات و اعتراضات افراد حقیقی و حقوقی از آییننامهها، مقررات دولتی، شهرداریها و مؤسسات عمومی غیردولتی در موردی که قوانین موردنظر به سبب مخالف بودن با شرع یا قانون و یا نداشتن صلاحیت مرجع مربوطه در اجرای قوانین و مقررات باعث تضییع حقوق اشخاص گردند.
- صادرکردن رأی وحدت رویه در موارد مشابه که از دیوان، حکم متعارض صادر شده باشد.
- صادر کردن رای ایجاد رویه در خصوص یک موضوع واحد که احکام مشابه متعددی در شعب دیوان صادر شده باشد.
مراحل و نحوه شکایت در دیوان عدالت اداری
ثبتنام در سامانه سجاد
فردی که میخواهد در این مرجع شکایت خود را ثبت کند ابتدا باید در سامانهای تحت عنوان سامانه ثنا ثبتنام نماید و بعد از اتمام ثبتنام در این سامانه از رمز دریافتی استفاده کرده و در سامانه سجاد ثبتنام کند.
سامانه سجاد نیز سامانهای میباشد که توسط این مرجع عمومی اداری به منظور رسیدگی و انجام شکایات اشخاص حقوقی و حقوقی از ارگانهای دولتی ایجاد شده است، در واقع این سامانه به منظور ثبت و پیگیری درخواست های اشخاص درست گردیده است.
تنظیم دادخواست
بعد از آن که عمل ثبتنام به طور کامل انجام شد فرد باید دادخواست خود را که نزد وکیل دیوان عدالت اداری تنظیم نموده است را در سامانه بهدرستی بارگذاری نماید.
بعد از آن که دادخواست همراه با منضمات آن که شامل ادله و مدارک مورد نیاز میباشد مورد ثبت واقع گردید مطابق آن چه که در ماده ۲۶ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری آورده شده است، دادخواست ارائه شده توسط رئیس دیوان یا معاون او به شعبه مربوطه ارجاع داده میشود.
رسیدگی توسط مرجع صالح
بعد از ارجاع پرونده به شعبه موردنظر، پرونده مورد بررسی توسط قاضی شعبه واقع میشود و سپس یک نسخه از دادخواست برای طرف دیگر شکایت برای آگاهی از جریان شکایت ارسال میگردد.
بر طبق آن چه که ماده ۳۰ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مطرح کرده است طرف دیگر شکایت وظیفه دارد ظرف مدت یک ماه از تاریخ ابلاغ در خصوص پاسخ به آن ابلاغ اقدام نماید و اگر نسبت به این امر اقدامی انجام ندهد این امر مانع از رسیدگی نیست و شعبه رسیدگی با وجود مدارکی که در پرونده میباشد اقدام به صدور رای مینماید.
بعد از آن که شعبه دارای صلاحیت به موضوع پرونده رسیدگی نمود موظف است که مطابق ماده ۵۸ قانون دیوان که بیان داشته است: دیوان موظف است بعد از رسیدگی و تحقیقات کامل، ختم رسیدگی را اعلام نموده و ظرف مدت یک هفته اقدام به انشا رای نماید.
اجرای حکم
بعد از آن که رای صادر شد ارگان دولتی که رای به ضرر او صادر شده است موظف به اجرای رای میباشد و اگر از اجرای رای خودداری ورزد مطابق ماده ۱۱۰ قانون دیوان عدالت اداری در صورتی که شخص یا آن سازمان محکوم شده از اجرای حکم قطعی خودداری نماید، اجرای احکام باید این موضوع را گزارش نماید و بعد از این امر رئیس دیوان باید پرونده را به شعبهای که رای قطعی را صادر نموده است ارجاع دهد و شعبه خارج از نوبت به این موضوع استنکاف از اجرای رای باید رسیدگی کرده و رای مقتضی صادر و پرونده را به واحد اجرای احکام دیوان بفرستد.
شعبهای که مسئول رسیدگی به این امر میباشد افراد یا سازمانی را که از اجرای رای خودداری کرده بودند را احضار مینماید و به آنها مهلتی برای اجرای حکم موردنظر میدهد که این مهلت حداکثر یک هفته میباشد و ظرف این مدت باید حکم مورد اجرا واقع شود.
نحوه رسیدگی در شعب تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
زمانی که فردی اقدام به شکایت مینماید و پرونده در مرحله بدوی توسط دیوان حکم به رد و یا ورود به شکایت میگیرد فرد امکان اعتراض دارد:
یک) تمامی این آرا توسط شخصی که مورد ضرر واقع شده است قابل درخواست تجدیدنظر میباشد و در شعب تجدیدنظر شخص و یا وکیل دیوان عدالت اداری به مدت ۲۰ روز از تاریخ ابلاغ رای امکان درخواست تجدیدنظر را دارند.
دو) در این جا پرونده به یکی از شعبههای تجدیدنظر ارجاع داده خواهد شد و بعد از آن که پرونده به طور کامل تکمیل شد، دفتر شعبه وقت نظارتی را تعیین مینماید که این وقت نظارت به معنای وقت رسیدگی در این جا نمیباشد.
حال قاضی پرونده آن را مورد مطالعه قرار میدهد و اگر بعد از مطالعه متوجه نواقصی در پرونده شد مجدد، وقتی برای نظارت تعیین مینماید و اگر نواقص در پرونده موجود نبود بعد از بررسی اقدام به صدور رای میکند.
سه) رای صادر شده توسط شعبه تجدیدنظر قابل اعتراض نمیباشد مگر آن که موارد مطروحه در ماده ۹۸ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان مطرح باشد؛ مانند آن که:
- حکم صادر شده خارج از موضوعی باشد که شکایت در خصوص آن صورت گرفته است.
- حکم صادر شده بیشتر از آن چه باشد که در خواسته خواهان مطرح شده است.
- در مفاد حکم صادر شده تضادهایی وجود داشته باشد.
- حکمی که توسط شعبه تجدیدنظر صادر شده با حکم دیگری در رابطه با همان دعوا و اشخاص مورد دعوا که سابقاً توسط همان شعبه یا شعبه دیگری صادر گردیده، متعارض بوده و این که علت قانونی موجب این تعارض باشد.
- صدور حکم بنا بر اسنادی بوده باشد که جعلی و عدم اعتبار آن برای مراجع صالح قضایی ثابت شده باشد.
نحوه نقض رای کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری در دیوان
رسیدگی در دیوان عدالت اداری مطابق آن چه در قانون تعیین شده است به صورت شکلی انجام میگیرد و اصلاً وارد رسیدگی ماهوی نمیشود البته ممکن است در شرایط خاصی مطابق قانون این اتفاق رخ دهد.
در این جا شاید برای شما این پرسش مطرح شود که رسیدگی ماهوی و شکلی به چه معناست که توضیح مختصری به شما خواهیم داد:
رسیدگی شکلی
به این معنا میباشد که دادگاه وارد ماهیت دعوای طرح شده نمیشود و فقط مواردی نظیر صلاحیت دادگاه، سمت خواهان و انتساب دعوی به خوانده و در حقیقت تشریفات اثبات دعوا را بررسی مینماید.
رسیدگی ماهوی
به این معنا میباشد که دادگاه به اصل دعوا میپردازد، یعنی موضوع پرونده را مورد بررسی قرار میدهد.
بهتر است فرض نمایید که کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری حکمی را با مضمون تخریب یک ملک صادر کرده است و شخص بهعنوان ذینفع نسبت به آن چه صادر شده است معترض میباشد و درخواست شکایت در این مرجع عمومی اداری را دارد حال در این جا موضوعی که مطرح است این میباشد که کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری در رسیدگی به پرونده قوانین شکلی را مورد رعایت قرار داده است یا به آن توجهی نکرده است؟
آن چه که در خصوص قوانین شکلی در کمیسیون ماده ۱۰۰ مطرح است و به یکی از آن موارد میپردازیم بحث اعضای تشکیلدهنده کمیسیون مطابق آن چه که در قانون تعیین شده است و … حال با توجه به مثال گفته شدهای که وکیل متخصص دیوان عدالت اداری ما مطرح کرد، راحتتر میتوانیم به این امر بپردازیم که در چه مواردی این مرجع قضایی میتواند رای صادر شده از کمیسیون ماده ۱۰۰ را مورد ابطال قرار دهد:
عدم ابلاغ تخلف ساختمان
یکی از موارد شکلی که میتواند مورد رعایت واقع نشود همان بحث ابلاغ نشدن موارد مهم به شخص مالک میباشد، بهطوریکه فرم تخلف ساختمان به مالک ابلاغ نشده باشد تا او بتواند دفاعیات خود را بهموقع ارسال نماید. در خصوص مشکلات مربوط به املاک میتوانید با کلیک بر روی مقاله وکیل ملکی به اطلاعات خوبی دست پیدا نمایید.
بحث دیگری از ابلاغ که میتواند عاملی برای نقض رای بشود آن است که مطابق قانون، رای باید به مالک آن ابلاغ شود و در صورتی که این ابلاغ بدون رعایت قوانین باشد نقض رای صورت خواهد گرفت.
در نظر نگرفتن حقوق مالک
یکی دیگر از موارد نقض رای که امکان آن وجود دارد بحث در نظر نگرفته شدن حقوق مالکین در مهلتهای قانونی توسط شهرداری و کمیسیون ماده ۱۰۰ میباشد؛ به این صورت که اگر شهرداری از ساخت و ساز غیرقانونی جلوگیری نمود موظف میباشد این امر را ظرف مدت ی هفته در کمیسیون مطرح نماید و اگر از این امر سرباز بزند و اهمال بورزد شخص مالک یا مالکین میتوانند باطل شدن رای را از دیوان درخواست نمایند.
عدم نیاز به صدور حکم تخریب
در جایی که دیوان تشخیص دهد در پروندهای که مطرح شده است از سوی کمیسیون ماده ۱۰۰ اصلاً نیازی به صادر شدن حکم تخریب نبوده است. چرا که صدور حکم تخریب منوط به عدم رعایت اصول سهگانه مسائل شهرسازی، بهداشتی و فنی ایمنی میباشد و البته موارد مهم دیگری هستند که در مقاله وکیل کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری به آن اشاره شده است و میتوانید به آن مقاله برای دستیابی به اطلاعات بیشتر مراجعه نمایید.
عدم رعایت قانونی تشکیل اعضا
مورد شکلی دیگری که در بالا نیز به آن اشاره نمودیم بحث عدم رعایت قانونی تشکیل اعضا میباشد که اگر این امر مورد رعایت واقع نشود کمیسیون تشکیل شده، شکل رسمی نخواهد داشت و قابل اعتراض از جانب ذینفع میباشد و او میتواند درخواست ابطال رایی را داشته باشد که با اعضای مورد تأیید قانون تشکیل نشده است.
مورد دیگری که به آن میتوان اشاره نمود از حیث شکلی بودن و قابل نقض بودن رای این است که اعضایی که در کمیسیون بدوی حضور دارند همگی در کمیسیون تجدید نظر نیز حضور داشته باشند و این امر خلاف قانون محسوب میشود چرا که اشخاصی که در مرحله تجدید نظر هستند باید متفاوت باشند تا بهنوعی این بیطرفی در رسیدگی رعایت شده باشد، در غیر این صورت قابل اعتراض در این مرجع قضایی و قابل ابطال و رسیدگی مجدد میباشد.
در رای صادر شده موارد شکلی اگر مورد رعایت قرار نگرفته باشند قابل اعتراض از سوی ذینفع هستند و او میتواند درخواست ابطال رای را در شرایطی که در حکم صادر شده به مواد قانونی و حقوقی استناد نشده، داشته باشد.
با توجه به موارد بیان شده به این امر میرسیم که در صورت بروز چنین مواردی و پیگیری های مستمر وکیل دیوان عدالت اداری رای صادر شده مورد اعتراض در این مرجع قضایی واقع میشود و بعد از ابطال رای صادر شده پرونده را جهت رسیدگی مجدد به کمیسیون هم عرض ارسال مینماید تا به آن مجدد رسیدگی شود.
نحوه اعتراض به آرا صادره از تامین اجتماعی در دیوان عدالت اداری
قبل از آن که بخواهیم در خصوص بحث اعتراض آرای صادره از سازمان تأمین اجتماعی با شما مخاطبان عزیز صحبت نماییم بهتر است کمی در خصوص تأمین اجتماعی و نحوه مطرحکردن شکایات در خود این سازمان به شما اطلاعاتی بدهیم.
تأمین اجتماعی مانند سایر سازمانها ممکن است با مسائلی مواجه شود که برای رسیدگی به آنها نیازمند تشکیل دادگاههای رسیدگی میباشد. یکی از این دادگاهها، هیات های تشخیص مطالبات سازمان تأمین اجتماعی میباشد که به مطالبات مردم و دعاوی بین مردم و سازمان رسیدگی مینماید و حکمی که از این هیات صادر میگردد قطعی میباشد در این خصوص و بحث بیمه میتوانید به مقاله وکیل اداره کار مراجعه نمایید.
اما چیزی که در این جا مطرح است آن است که بعد از صدور رای در هیات بدوی و یا حتی تجدیدنظر سازمان تأمین اجتماعی، طرفین حق اعتراض به این آرا را دارند.
اما برای آن که افراد بتوانند اعتراض خود را مطرح کنند باید مسائلی اعم از عدم رعایت مقررات شکلی در هیات تشخیص مطالبات سازمان تأمین اجتماعی رخ دهد که قابل اعتراض در دیوان باشد.
مطابق ماده ۱۰ قانون تشکیلات و آیین دادرسی این مرجع اختیار و صلاحیت این را دارد که به شکایت و اعتراضات اشخاص حقیقی و حقوقی از تصمیمات سازمان هایی نظیر سازمان تأمین اجتماعی رسیدگی بنماید.
حال برای شکایت از تأمین اجتماعی مانند سایر دعاوی باید مراحلی حتماً طی شود که به آنها اشاره خواهیم نمود:
تنظیم دادخواست حقوقی
شخصی که خواهان شکایت از تأمین اجتماعی میباشد میتواند به صورت فردی یا توسط وکیل متخصص دیوان عدالت اداری اقدام به انجام شکایت از این سازمان نماید، به نحوی که ابتدا باید دادخواستی با توجه به موضوع شکایت مطرح کند.
بعد از ثبت دادخواست، دیوان عدالت که تنها به صورت شکلی به دعاوی رسیدگی مینماید به پرونده رسیدگی کرده و در صورتی که کاستی در پرونده وجود نداشته باشد، شخص قاضی با توجه به موضوع اختلاف که می تواند اختلاف میان فرد با سازمان تأمین اجتماعی در خصوص حق بیمه و … باشد رسیدگی نموده و حکم متناسب با آن را صادر نماید.
بررسی دیوان عدالت
در صورتی که دیوان عدالت این موضوع را بررسی کند و به این نتیجه برسد که رای صادر شده در هیات تشخیص مطالبات سازمان کاملاً درست و مطابق قانون صادر شده است آن را تأیید یا همان ابرام مینماید و در حالتی که خلاف قوانین صادر گشته باشد آن را رد و نقض میکند.
اگر حکم صادر شده بنابر نقض رای سازمان مطالبات باشد، دیوان موضوع مورد اختلاف را جهت رسیدگی مجدد به هیات تشخیص اعاده مینماید که البته این در خصوص نقض ماهوی میباشد و هیات باید مجدد به موضوع رسیدگی کرده و رای دیگری را صادر نماید.
در واقع اگر جنبه ماهوی باشد باید پرونده جهت بررسی مجدد به هیات سازمان تأمین اجتماعی ارجاع داده شود و اگر جنبه شکلی داشته باشد؛ یعنی فاقد جنبه ماهوی باشد ضمن نقض رای صادر شده، دیوان به موضوع رسیدگی خواهد نمود.
اعتراض و اجرای رای
بعد از آن که رای در این مرجع عمومی اداری در مرحله بدوی صادر شد طی مدت ۲۰ روز طرفین حق اعتراض در شعبه تجدید نظر در دیوان را در این خصوص خواهند داشت.
اگر رای صادر شده در هیات تشخیص توسط دیوان مورد نقض واقع شود تا زمانی که پرونده مجدد مورد رسیدگی واقع شود و رای جدید صادر گردد، اجرای رای متوقف میشود. مورد دیگری که ممکن است سبب شود تا اجرای یک رای متوقف گردد آن است که دستوری مبنی بر دستور موقت اجرای احکام صادر شود که صدور این دستور به نوعی مانع از این میشود که رای صادر گشته در هیات تشخیص تا مشخصشدن اعتراض در این مرجع قضایی مورد اجرا واقع شود.
در چه شرایطی دیوان صلاحیت رسیدگی ندارد؟
- رسیدگی به شکایات مربوط به سازمان نظام پزشکی از صلاحیت دیوان نمیباشد.
- رسیدگی به دعاوی مربوط به انتقالات اراضی و تغییر کاربری آنها.
- رسیدگی به اعتراضات در خصوص احکام صادر گشته از دادگاههای انتظامی قضات و دادگاههای ویژه روحانیت.
چه اشخاصی حق شکایت در دیوان را دارند؟
اصل ۱۷۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران بیان کرده است که: به جهت رسیدگی به شکایات و حقخواهی مردم نسبت به افراد دولتی یا واحدها و آیین نامههای مربوط به مراکز و سازمانهای دولتی دیوانی تحت عنوان دیوان عدالت اداری ایجاد شده است که تحت نظارت رئیس قوه قضاییه تأسیس گردیده است و اختیارات و صلاحیت آن را قانون تعیین مینماید.
حال در این جا کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی و یا وکلای قانونی آنها که تحت عنوان وکیل دیوان عدالت اداری میتوانند باشند و کلیه ادارات و سازمانهای دولتی حق شکایت در دیوان عدالت اداری را دارا هستند.
با نوشتن این جمله که ادارات و سازمانهای دولتی هم حق شکایت دارند قطعاً این سؤال برای شما ایجاد شده است که مگر قانون بیان نکرده است که دیوان مرجعی برای رسیدگی به شکایات اشخاص و مراجع غیردولتی میباشد؟
در جواب این سؤال و برای رفع ابهام شما میگوییم که در سال گذشته رای وحدت رویه ای در خصوص پذیرش شکایات ارگانهای دولتی و شهرداریها در این مرجع عمومی اداری به تصویب رسید و موجب شد که در این خصوص دیگر تفاوتی میان این ارگانها و کارمندان دولتی و اشخاص عادی جامعه نباشد.
دیوان در سامانه سجاد چه ویژگی هایی قرار داده است؟
- ثبت دادخواست های بدوی و تجدیدنظر در سامانه
- ثبت و پیگیری درخواست در خصوص اعمال ماده ۷۹ دیوان
- ثبت و پیگیری درخواست در خصوص ماده ۸۹ دیوان
- ثبت دادخواست های مربوط به اعاده دادرسی ، اعتراض ثالث و ورود ثالث مربوط به مواد ۹۸،۵۷،۵۵ دیوان
- ارسال لایحه و نامهها به بخشهای متخلف در این مرجع قضایی و پاسخ به اخطار رفع نواقص
هزینه وکیل دیوان عدالت اداری
در خصوص دعاوی که در آن مرجع قضایی مطرح میگردند از آن جایی که نحوه رسیدگی به این دعاوی اندکی متفاوت هست، به این نحو که رسیدگی به دعاوی و شکایات معمولاً بدون نیاز به حضور طرفین دعوا و وکیل صورت میپذیرد این امر باعث میشود که هزینه وکیل برای دعاوی ارجاعی به دیوان تا مقداری کمتر از سایر دعاوی در دادگاههای دیگر باشد.
اما در کل روند شکایت و این که شخص حق جو چه مواردی را باید در دادخواست خود مطرح نماید تا شانس پیروزی خود را بیشتر کند و این که چه ادله و سندی را باید به دادخواست خود اضافه نماید، نیازمند وکیل دیوان عدالت اداری میباشد و همین امر سبب میشود که افراد را مجاب به مراجعه به وکیل متخصص این حوزه نماید.
حقالوکاله وکیل دیوان عدالت اداری نیز مانند سایر وکلا از تعرفه قانونی مشخصی برخوردار است که طرفین میتوانند نسبت به مقدار آن با یکدیگر نیز توافقاتی داشته باشند و مقدار آن را با توجه به نوع و موضوع شکایت و پرونده تغییر بدهند و این امر مانع قانونی برای وکیل و موکل ندارد.
از آن جایی که شما با شکایت در دیوان بهعنوان یک مرجع قضایی در برابر یک ارگان و سازمان دولتی قرار خواهید گرفت این امر خود نشان از اهمیت کار شما دارد، چرا که ممکن است به جهت نبود یک وکیل متخصص دیوان عدالت نتوانید به آن چه حق مسلم شماست، دست پیدا کنید به این دلیل به شما توصیه مینماییم در خصوص دعاوی قابل طرح در دیوان، بدون کمک گرفتن از یک وکیل وارد مباحث مربوط به شکایت نشوید و این هزینه را امری بیهوده ندانید و در خصوص تعیین میزان هزینههای مربوط به وکیل دیوان با مؤسسه حقوقی ما تماس بگیرید.
مزایای مشاوره با وکیل دیوان عدالت اداری موسسه حقوقی فرهنگ تفاهم
از مزایای مشاوره با وکیل متخصص دیوان عدالت اداری که وکیل پایه یک دادگستری میباشد این است که او از آن جهت که نسبت به تمامی قوانین مربوط به دیوان عدالت اداری و نحوه ی شکایت از تمامی سازمانها و نهادهای دولتی آشنایی دارد میتواند شما را تحت هر عنوان چه شخص حقیقی چه حقوقی باشید به بهترین شکل راهنمایی نماید و راههایی را که فرد میتواند با قدم گذاشتن در آن به بهترین شکل به حق خود برسد بازگو کند؛ چرا که مراحل پیگیری و شکایت در دیوان امری نسبتاً پیچیده میباشد که اگر فرد از روند انجام آن آگاهی نداشته باشد روند رسیدگی به پرونده طولانی خواهد شد و فرد متحمل ضرر و هزینههای اضافی در این میان میگردد، چهبسا سپردن کلیه امور مربوطه به وکیل دیوان عدالت اداری در این جا میتواند بهترین تصمیم برای شما باشد.
شماره تماس و آدرس دیوان عدالت اداری
حضور در این مرجع عمومی اداری عموماً با توجه به موارد و نکاتی که مطرح شد الزامی نمیباشد و تنها در موارد ضروری و قابل تشخیص در قانون مورد تأیید میباشد، با این حال برای شما آدرس و شماره تلفن دیوان را قرار میدهیم که در صورت لزوم بتوانید از آن استفاده نمایید.
- آدرس حضوری دیوان: استان تهران، بزرگراه شهید ستاری، بلوار شهید مخبری، نبش خیابان (تقاطع) ایران زمین
- شماره تماس دیوان: ۹-۵۱۲۰۱ شما میتوانید در صورت لزوم و در موارد ضروری تماس حاصل فرمایید.
سوالات متداول
مؤسسه حقوقی فرهنگ تفاهم با وکیل متخصص برای شکایت در دیوان عدالت اداری همکاری میکند؟
بله در مؤسسه حقوقی ما وکیل متخصص دیوان عدالت اداری به صورت تمام وقت آماده یاری رساندن به شما میباشد.
وکیل دیوان عدالت اداری در مورد چه مواردی پرونده می پذیرد؟
وکیل در خصوص مواردی که طبق قانون دیوان عدالت اداری خود صلاحیت رسیدگی به آنها را دارد پرونده میپذیرد که این پروندهها مربوط به کمیسیون ۱۰۰ شهرداریها، کمیسیون مالیاتی و هیات حل اختلاف کارگر و کارفرما هستند.
دیوان عدالت اداری میتواند به پروندهی مربوط به نظام پزشکی ورود نماید؟
خیر با توجه به این که نظام پزشکی یک واحد غیردولتی است، دیوان صلاحیت رسیدگی به آن را ندارد و پروندهای که در این خصوص مطرح شود با قرار عدم استماع دعوا مواجه میشود.
در دیوان عدالت از بخش های خصوصی شکایت میتوان کرد؟
خیر صرفاً از مؤسسات و بخش های دولتی در دیوان میتوان شکایت نمود و در صورت شکایت از بخش و واحدهای خصوصی قرار عدم استماع دعوا صادر خواهد شد.
هزینه وکیل دیوان عدالت اداری چقدر است؟
از آن جایی که مورد شکایت شما یک سازمان دولتی میباشد و همین حساسیت پرونده شما را بیشتر میکند حضور یک وکیل بسیار احساس میشود، حقالوکاله وکیل نیز بر اساس توافق فیمابین و تعرفه قانونی تعیین میشود که مبلغ آن بر اساس حساسیت و نوع پرونده متغیر میباشد.
تعیین خسارت توسط دیوان عدالت صورت میگیرد؟
خیر دیوان صرفاً بعد از بررسی پرونده مطروحه حکم به پرداخت خسارت میدهد و کسی که حکم به نفع او صادر شده باید برای تعیین میزان خسارت به دادگاه عمومی مراجعه نماید.
رسیدگی در شعبه های تجدید نظر به صورت حضوری میباشد؟
خیر رسیدگی در این شعبه ها مانند شعبه های بدوی به صورت غیرحضوری میباشد.
2 پاسخ
سپاس عالی بود
خواهش میکنم