موسسه حقوقی و آموزشی فرهنگ تفاهم

۰۲۱-۵۴۷۶۴​

۰۲۱-۵۴۷۶۴​

مشاوره حقوقی 02154764

وکیل نمایندگی تجاری

وکیل نمایندگی تجاری در واقع وکیل پایه یک دادگستری می‌باشد که به دلیل تجارب فراوان و ورود به پرونده‌های تخصصی در این زمینه متبحر و باتجربه است. نمایندگی در لغت به مفهوم نماینده بودن، وکالت، کارگزاری، وکالت مجلس و آژانس به کار رفته است.

تماس با وکلای پایه یک دادگستری در مورد وکیل نمایندگی تجاری

نمایندگی تجاری رابطه قراردادی است که به موجب آن نماینده تجاری (شخص حقیقی یا حقوقی) به طور مستقل تصدی مذاکره و انعقاد معاملات تجاری جذب مشتری، تبلیغات و یا سایر اعمال واجد آثار حقوقی را به نام و به حساب اصیل در برابر دریافت اجرت و یا کمیسیون بر عهده می گیرد.

استفاده از این قبیل نمایندگان معمولا از طریق قراردادی صورت می گیرد که به موجب آن شخصی به مذاکره و بازاریابی و انعقاد معاملاتی از جانب تولیدکنندگان یا صاحبان صنایع می پردازد.

این نماینده در استخدام تولیدکنندگان یا صاحبان صنایع می پردازد. این نماینده در استخدام تولید کننده، تاجر و طرف قرارداد نیست و حق الزحمه این نماینده معمولا بر اساس درصدی از قیمت کالای فروخته شده محاسبه و پرداخت می گردد.

تماس با وکلای پایه یک دادگستری در مورد وکیل نمایندگی تجاری

درقانون تجارت ایران، از نمایندگی تجاری تنها در مورد تجارتخانه ها سخن گفته شده است و شخصی است که رئیس تجارتخانه اورا برای کلیه امور مربوط به تجارتخانه یا یکی از شعب آن نایب خود قرار داده و امضای وی برای تجارتخانه الزام آور است. در حالی که انواع نمایندگی وجود دارند که نماینده به طور مستقل از تاجر فعالیت نموده و رابطه ی استخدامی با او نداشته و در چارچوب توافق نمایندگی فعالیتی را برای تاجر انجام می دهد.

وکیل نمایندگی تجاری

به نظر برخی از حقوق دانان «نمایندگی بازرگانی (تجاری) عبارت است از ماموریت دائم یا موقت که از طرف بازرگانان به شخص نماینده تفویض می شود که برای اداره امور تجاری به نام بازرگان اقدام نماید بدون اینکه شخصا مسئولیت یا تعهدی داشته باشد.

در لایحه اصلاح قانون تجارت که به مجلس شورای اسلامی تقدیم شده است، در ماده ۸۸، نمایندگی تجاری بدین صورت تعریف شده است نماینده تجاری شخص مستقلی است که بدون قرارداد اجاره خدمات، دربرابر تاجر اعطا کننده نمایندگی، تعهد می کند که در ازاء درافت اجرت، نسبت به بازاریابی، مذاکره ی مقدماتی یا انعقاد قرارداد خرید، فروش یا اجاره ی کالاها یا خدمات برای مدت محدود یا نامحدود به نام و به حساب او اقدام کند.

تماس با وکلای پایه یک دادگستری در مورد وکیل نمایندگی تجاری

بهترین وکیل نمایندگی تجاری

در قانون مدنی ایران در م ۶۵۶ وکالت را بدین نحو تعریف کرده است «وکالت  عقدی است که به موجب آن یکی از طرفین طرف دیگر را برای انجام امری نایب خود می نماید. وکالت برای انجام دادن اعمال حقوقی است نه امر مادی، مانند کشیدن نقاشی یا حمل و نقل و مانند اینها.

قرارداد اعطای نمایندگی تجاری خارجی

قرارداد نمایندگی تجاری یا نمایندگی خارجی یکی از شایع ترین قراردادها در تجارت بین الملل است و کاربرد زیادی در معاملات بازرگانی دارد. هدف اصلی قرارداد نمایندگی خارجی آسان کردن توزیع کالا و خدمات از منطقه ای به منطقه ی دیگر است. اغلب شرکت ها و موسسات پس از تأسیس و شناخته شدن، اقدام به جذب نمایندگی خارجی در مناطق مختلف می کند.

نمایندگی تجاری خارجی عمدتا به نماینده وابسته، نماینده غیر وابسته و نمایندگی انحصاری تقسیم می شود. در نمایندگی وابسته، اعطا کننده تنها به یک شخص نمایندگی می دهد ولی خود نیز می تواند در بازار به صورت مستقیم حضور داشته باشد. در نمایندگی غیر وابسته، نماینده صرفا حق تجارت کالا و خدمات را دارد. در نمایندگی انحصاری، نماینده انحصاری محصولی را نمی خرد. وی صرفا نمایندگی از صادر کننده محصول در قلمروی داخلی دارد. یکی از مسائل مهم برای اعطاء کننده نمایندگی این است که نماینده امکانات و اطلاعات خوبی داشته باشد. همینطور توانایی بازاریابی بالایی داشته باشد تا اعطا کننده بتواند به او اعتماد کند و او را به صورت منحصری نماینده خود کند.

عقد قرارداد نمایندگی تجاری نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. اغلب قراردادهای نمایندگی شکل ثابتی ندارند و در بسیاری از موارد با توجه به شرایط متقاضی تنظیم می شود. در قرارداد نمایندگی تجاری خارجی عمدتا قرارداد به تعریف کالا و خدمات و تعیین حدود مسولیت نماینده در بازاریابی و فروش محصولات در مدت زمان معین می پردازد. طبق این قرارداد شرکت مرجع وظیفه ارائه خدمات و فروش کالاهای خود را با شرایط مشخص به شخص نماینده واگذار می کند. در واقع در قرارداد اعطای نمایندگی خارجی، یک رابطه حقوقی برقرار می گردد که به موجب آن نماینده تجاری به طور مستقل عهده دار مذاکرات تجاری و انعقاد معاملات تجاری به نام و حساب شرکت اصلی می شود و در مقابل کمیسیون دریافت می کند.

قرارداد نمایندگی خارجی می تواند برای یک دوره ثابت و یا نامحدود منعقد شود. در صورتی مدت قرارداد به صورت نامحدود باشد، باید شرایطی ذکر شود که در صورت محقق نشدن نتیجه، امکان فسخ قرارداد را خواهد داد. البته این شرایط نباید اجازه فسخ قرارداد نمایندگی را در موارد استثایی یا در صورت نقض بخش کوچکی از قرارداد بدهد!

وکالت و مشاوره تخصصی با وکیل

این مطلب را به اشتراک بگذارید:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

جرائم اینترنتی چیست؟

در واقع جرائم اینترنتی به جرائمی گفته می‌شود که در بستر اینترنت انجام می‌گردد در واقع فرد مجرم با استفاده از کامپیوتر یا تلفن همراه فعل جرم را انجام می‌دهد.

ادامه‌ی مطلب »