موسسه حقوقی و آموزشی فرهنگ تفاهم

۰۲۱-۵۴۷۶۴​

۰۲۱-۵۴۷۶۴​

مشاوره حقوقی 02154764

وکیل کمیسیون ماده 100 شهرداری
وکیل کمیسیون ماده 100 شهرداری

وکیل کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری کیست

وکیل کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری به وکیلی گفته می‌شود که وکیل پایه یک دادگستری و دارای پروانه وکالت از سوی کانون وکلای دادگستری می‌باشد. وکیل کمیسیون ۱۰۰ شهرداری نسبت به تمامی قوانین مربوط به شهرداری و قوانین ملکی آگاهی و تخصص فراوان دارد.

این شخص به جهت داشتن اطلاعات جامع در خصوص این قوانین، زمانی که پرونده‌ای در این مورد در کمیسیون شهرداری مطرح شده باشد او می‌تواند به‌صرف آگاهی از قوانین تأثیر مثبتی در نظر نهایی کمیسیون شهرداری بگذارد.

در بحث تخلفات ساختمانی که شهرداری جریمه ای را برای مالک ساختمان در نظر می گیرد اگر پروژه ساختمانی بزرگ باشد محاسبه و تعیین میزان جریمه به شکل درست مسئله ای بسیار پر اهمیت است و چه بسا حضور یک وکیل کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری متخصص در این زمینه می تواند به شما کمک بسیاری در خصوص تعیین صحیح این جریمه ها و کاهش این جریمه ها داشته باشد.

 

همچنین در خصوص دعاوی ملکی نیز وکیل کمیسیون به‌عنوان وکیل ملکی فعالیت می‌نماید.

حال در ادامه بیان می‌داریم، زمانی که شرایط بحرانی تر از جریمه بود و بحث تخریب ملک مطرح شد که خود این موضوع می تواند هزینه های بسیاری را بر گردن مالک ساختمان بگذارد و خسارت های عظیمی را به فرد تحمیل نماید.

در این جا حضور یک وکیل کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری متخصص بسیار احساس می‌شود تا بتواند به‌صورت تخصصی و بنا به تجربه فراوانی که در این عرصه دارد از موکل خود دفاع کند و از صدور حکم تخریب ساختمان جلوگیری نماید و در نهایت آن را به جریمه مالی تقلیل دهد.

تماس با وکیل پایه یک دادگستری در مورد وکیل کمیسیون ماده 100 شهرداری

کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری چیست؟

 این کمیسیون این‌گونه تعریف می‌شود که به تنها مرجع رسیدگی به تخلفات ساختمانی از نظر قوانین شهرسازی و ایمن‌سازی گفته می‌شود؛ چنانچه اگر افرادی در زمینه ساختمان‌سازی مرتکب تخلف و اشتباه بشوند به این تخلف در مرجعی تحت عنوان کمیسیون ماده صد شهرداری رسیدگی می‌شود .

 ماده ۱۰۰ شهرداری از ۱۱ تبصره تشکیل شده است که مطابق به این تبصره ها به تخلفات رسیدگی می شود.

اعضای کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری

 از اعضای متفاوتی تشکیل شده است که هرکدام از یک مرجع خاصی به‌عنوان نماینده در کمیسیون ماده صد در آن جا حضور دارند. 

از جمله این افراد نماینده وزارت کشور است که توسط شخص وزیر راسا برای حضور در کمیسیون به‌عنوان نماینده انتخاب می‌شود. البته این موضوع را باید در نظر داشت که به جهت کاهش تشریفات و بالابردن سرعت در روند انجام امور مربوطه انتخاب نماینده وزارت کشور معمولاً به استانداران تفویض می‌گردد.

نماینده دادگستری که توسط شخص وزیر دادگستری منصوب می‌گردد مطابق آن چه در قانون آورده شده است باید یکی از قضات دادگستری باشد و انتخاب شخص دیگری به‌عنوان نماینده دادگستری هیچ اثر قانونی ندارد  .

در مورد واگذار کردن اختیار انتخاب نماینده دادگستری نیز این امکان برای وزیر دادگستری وجود دارد که انتخاب نماینده دادگستری را به ریاست دادگستری استان بسپارد.

نماینده شورای شهر یکی از اعضای شورای شهر می‌باشد که در جلسه‌ای رسمی که در شورا برگزار می‌شود به‌عنوان نماینده شورا شهر در کمیسیون ماده صد شهرداری حضور می‌یابد.

نماینده فرمانداری و نماینده شهرداری جز دیگر اعضای کمیسیون هستند که از بین تمامی اعضا فقط نماینده شهرداری حق رأی ندارد.

وکلا پایه یک دادگستری

انواع تخلفات کمیسیون شهرداری

تخلفاتی که در کمیسیون شهرداری رسیدگی می‌شوند بسیار گسترده هستند که در این جا ما به برخی از تخلفاتی که بیشتر از سایر تخلفات مطرح شده‌اند اشاره خواهیم نمود.

  • ساخت بنا بدون داشتن پروانه ساخت
  • رعایت‌نکردن ایمنی و استحکام بنای ساختمان
  • تغییر کاربری ساختمان
  • عدم ساخت پارکینگ و یا عدم ایمنی آن
  • تجاوز به حریم عمومی
  • تبدیل نوع استفاده از پارکینگ به مسکونی یا تجاری
  • احداث ساختمان در زمین‌های کشاورزی
  • احداث ساختمان خارج از ارتفاع مشخص شده در پروانه ساخت

 

چه تخلفاتی در کمیسیون شهرداری با مجازات همراه هستند؟

ساخت بنا بدون داشتن پروانه و استحکام ساخت

از اولین تخلفاتی که به‌کرات در سراسر کشور دیده می‌شود و شاید ما نیز ما آن برخورد داشته‌ایم ساخت بنای بدون مجوز می‌باشد که یکی از مهم‌ترین انواع تخلفات ساختمانی به‌حساب می‌آید.

 مطابق تبصره ۴ کمیسیون ماده صد شهرداری در حالتی که یک ساختمان بدون اخذ مجوز قانونی بنا شود درصورتی‌که کلیه اصول فنی، بهداشت و شهرسازی در آن رعایت شده باشد کمیسیون می تواند به اخذ جریمه به‌ازای هر متر بنای بدون مجوز یک‌دهم ارزش معاملاتی ساختمان حکم دهد و صدور برگه پایان ساختمان را به شهرداری اعلام نماید.

تماس با وکیل پایه یک دادگستری در مورد وکیل کمیسیون ماده 100 شهرداری

همچنین از مفهوم مخالف این تبصره می‌توان به این نتیجه رسید که هرگاه شرایط فوق در تبصره ۴ رعایت نشده باشد حکم به اخذ جریمه داده نمی‌شود و الزاماً حکم به تخریب ساختمان داده می‌شود .

همچنین اگر بنایی در خارج از حریم شهر ساخته شود طبق قانون تخریب می‌شود؛ مانند ساختمان هایی که در مسیر راه‌آهن یا فرودگاه بنا می‌شوند .

 مورد دیگری که در بحث تخلفات ساختمانی ممکن است رخ دهد و امری غیر معمول به حساب نمی‌آید بحث عدم استحکام کافی ساختمان احداث شده است. عدم استحکام زمانی رخ می‌دهد که شخص مهندس ساختمان در بحث ساخت، اصول فنی و معماری را رعایت نکرده و از مصالح نامرغوب و ارزان قیمت استفاده کرده باشد و به این سبب بنای درست شده از استحکام کافی برخوردار نمی‌باشد.

در این حالت مطابق کمیسیون ماده صد شهرداری در خصوص این بنا تنها حکم تخریب صادر می‌گردد.

تغییر کاربری ساختمان 

مورد دیگری که در رابطه با تخلفات مطرح می‌شود تغییر کاربری ساختمان می‌باشد. منظور از تغییر کاربری ساختمان حالتی است که شخص مالک یک ساختمان مسکونی را به تجاری و اداری تبدیل کرده باشد که چنین امری مطابق قانون کمیسیون ماده ۱۰۰  خلاف بوده و به این معنی است که فرد خلاف آن چه در پروانه ساخت آورده شده است عمل نموده است.

زمانی که چنین موردی رخ می‌دهد کمیسیون شهرداری باید در این خصوص بررسی‌های لازم را به عمل بیاورد و تصمیم خود را در خصوص ساختمانی که تغییر کاربری داده است اعلام کرده و رای مناسب صادر نماید.

شاید برای شما در خصوص راه اندازی دفاتر وکالت، مطب پزشکی، دفاتر اسناد رسمی ازدواج و طلاق و … سؤال مطرح شود که آیا دایر کردن این دفاتر به معنای تغییر کاربری ملک به تجاری می‌باشد؟در جواب باید بیان کنیم که بله این دفاتر حالت تجاری دارند و تغییر کاربری آن‌ها خواهان کسب مجوز می باشد.

عدم ساخت پارکینگ و  تغییر نوع کاربری 

مسئله دیگری که مورد بحث می باشد، بحث عدم ساخت پارکینگ و عدم ایمنی آن است که این موضوع شاید در ظاهر امر موضوعی ساده باشد؛ ولی مسئله بسیار با اهمیتی می تواند باشد.

زمانی که شخص مالک، ساختمانی را احداث می نماید؛ ولی با وجود داشتن فضای کافی و الزام به ساخت پارکینگ اقدامی جهت ساخت پارکینگ نکند و از فضای موجود استفاده مناسب را ننماید و با عدم ایجاد پارکینگ موجبات اذیت مردم را به جهت اشغال کوچه فراهم آورد که این امر نیز به زیبایی شهر لطمه می‌زند، مرتکب تخلف شده است و از جانب کمیسیون ماده ۱۰۰ محکوم به پرداخت جریمه خواهد شد و باید تخلف کسری پارکینگ را نسبت به او لحاظ نمود.

 تعیین مبلغ جریمه نیز حداقل یک الی دو برابر ارزش معاملاتی ساختمان برای هر متر فضای از دست رفته پارکینگ انجام می شود.

تماس با وکیل پایه یک دادگستری در مورد وکیل کمیسیون ماده 100 شهرداری

مورد دیگری که در خصوص تخلفات ساختمانی وجود دارد و کمیسیون ماده صد شهرداری در صورت آگاهی به این مورد قطع به یقین رسیدگی خواهد کرد بحث تبدیل پارکینگ به حالت مسکونی و یا تجاری می باشد .

در صورتی که تخلف مالک ساختمان در خصوص تغییر نوع استفاده از پارکینگ به حالت مسکونی و یا تجاری به کمیسیون ارجاع داده شود، کمیسیون ماده صد شهرداری به این تخلف رسیدگی می نماید و مطابق تبصره یک ماده صد شهرداری و در نظر گرفتن ماده ۵۵ قانون شهرداری حکم به برگرداندن کاربری پارکینگ به حالت قبلی خود می دهد.

تجاوز به حریم عمومی و احداث بنا در زمین کشاورزی

 بله مورد دیگری که در بحث تخلفات ساختمانی وجود دارد بحث تجاوز به حریم عمومی و معابر شهری می باشد .

در تبصره ۶ کمیسیون ماده صد شهرداری به این موضوع به طور صریح اشاره شده است که مالک ساختمان وظیفه دارد به هنگام نوسازی ساختمان براساس پروانه ساخت و طرح‌های تصویب شده اقدام به اصلاح معایبی نماید که به دنبال آن تجاوز به حریم عمومی و معابر شهری رخ داده است.

در رابطه با مواردی که مربوط به تجاوز به حریم عمومی می شود می توانیم به مواردی اشاره نماییم که در آن مالک ساختمان اقدام به ساخت و نصب تابلو، ایوان، سایبان و نصب در و پنجره ای می کند که به نوعی تجاوز به حریم عمومی محسوب می شود؛ که در این خصوص کمیسیون ماده صد شهرداری به این تخلفات رسیدگی می نماید و بر حسب شرایط دستور و حکم تخریب صادر می نماید.

 از انواع تخلفات ساختمانی که در کشور ما وجود دارد بحث احداث بنا در زمین‌های زراعی، کشاورزی می باشد که اگر شخصی در این زمین‌ها که صرفاً برای انجام عملیات کشاورزی هستند اقدام به ساخت نماید از نظر کمیسیون ماده صد شهرداری مرتکب تخلف شده است و جدا از عوارضی که مطابق قانون باید پرداخت نماید تا دو الی سه برابر قیمت زمین را به قیمت روز باید جزای نقدی بدهد. کمیسیون شهرداری دستور به توقف ساخت بنای در حال احداث می‌دهد.

 احداث ساختمان خارج از متراژ مشخص شده در پروانه ساخت (اضافه بنا)

آخرین مورد تخلفی که به آن خواهیم پرداخت و جز مواردی است که امکان وقوع آن وجود دارد بحث احداث بنا خارج از متراژ تعیین شده می باشد که در تبصره ۲ و ۳ ماده ۱۰۰ شهرداری به آن اشاره شده است و برای آن مجازاتی در نظر گرفته شده است.

احداث ساختمان مازاد بر آن چه که مالک نسبت به آن پروانه ساخت گرفته است در حوزه زمین‌های مسکونی، تجاری و صنعتی نیز ممکن است رخ دهند.

تبصره ۲ ماده ۱۰۰ شهرداری در مورد اضافه بنا زائد این‌گونه گفته است که در صورتی که کمیسیون تشخیص دهد ضرورتی برای تخریب اضافه بنا با توجه به شرایط ملک از حیث مکانی نباشد صرفاً رای به اخذ جریمه با توجه به میزان تخلف صورت گرفته می دهد که این جریمه نباید از یک دوم کمتر و از سه برابر ارزش معاملاتی ساختمان برای هر متر که اضافه ساخته شده است بیشتر باشد. حال زمانی که مالک ساختمان از پرداخت جریمه خودداری نمود کمیسیون در این خصوص دوباره بررسی‌های لازم را انجام داده و حکم به تخریب خواهد داد.

تبصره ۳ ماده ۱۰۰ شهرداری نیز آن چه را تبصره دو در خصوص اضافه بنا در حوزه منطقه مسکونی بیان کرده بر پایه این که ساختمان در حوزه استفاده از زمین تجاری و صنعتی خارج از متراژ تعیین شده، بیان کرده است و جریمه را به این شکل مشخص کرده که جریمه نباید از دوبرابر کمتر و از چهار برابر ارزش معاملاتی ساختمان برای هر متر که اضافه‌تر ساخته شده بیشتر باشد. در صورت عدم پرداخت جریمه نیز حکم بر تخریب داده می‌شود.

وکالت و مشاوره تخصصی با وکیل

نحوه رسیدگی به تخلفات ساختمان در کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری

رسیدگی به تخلفات ساختمان در طی مراحلی مورد رسیدگی واقع می‌شود که در این جا با زبانی ساده آن را به شما توضیح خواهیم داد:

  • کمیسیون از نظر ساختار قانونی به دو قسمت بدوی و تجدیدنظر تقسیم می‌شود که تخلفات مطرح شده ذیل آن چیزی که ماده صد شهرداری مشخص کرده است ابتدا در مرحله بدوی مطرح می‌شود و مورد بررسی واقع می‌گردد.
  • بعد از آن که کمیسیون به پرونده مطروحه رسیدگی نمود و اعضای آن در خصوص این موضوع رسیدگی‌های لازم را انجام دادند حکم متناسب با تخلف رخ‌داده صادر می‌گردد.
  • حکم صادر شده قابل اعتراض ظرف ده روز از زمان ابلاغ رای صادره می باشد که به‌موجب این اعتراض در کمیسیون تجدیدنظر به این موضوع رسیدگی می‌شود و رایی که در این مرحله صادر می‌شود از جانب کمیسیون قطعی است.
  • در خصوص ارائه لایحه دفاعیه در مرحله بدوی نوشتن آن توسط یک وکیل کمیسیون ماده ۱۰۰ ضرورت دارد و در اعتراض به رای صادر شده در مرحله تجدیدنظر مشاوره با یک وکیل کمیسیون صد شهرداری متخصص بسیار احساس می‌شود و به شما توصیه می نماییم برای رسیدن به حکمی که به ضرر شما نباشد حتماً با یک وکیل متخصص در این حوزه صحبت نمایید چه‌بسا ممکن است این مشاوره از رسیدن پرونده به مرحله تجدیدنظر جلوگیری نماید.

نحوه شکایت از رای صادره در مرحله تجدید نظر در کمیسیون شهرداری

بعدازاین که شکایت در کمیسیون شهرداری در مرحله بدوی به عمل آمد و جای صادره به سبب اعتراض، وارد مرحله تجدیدنظر شد و حکم قطعی گرفت در ظاهر امر این طور به نظر می‌آید که دیگر حق اعتراض به رأی کمیسیون وجود ندارد، ولی باید بیان نمود که در قانون آیین تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری آورده شده امکان شکایت و اعتراض به رأی کمیسیون تجدیدنظر وجود دارد.

 

در این خصوص مرجع رسیدگی دیوان عدالت اداری می‌باشد که به شکایات مردم نسبت به ارگان‌های دولتی رسیدگی می‌نماید. دیوان عدالت اداری به دعاوی شهرداری هم رسیدگی می نماید که در وکیل شهرداری به آن پرداخته شده است.

 

  • در ابتدا فرد باید نزد وکیل ماده ۱۰۰ شهرداری دادخواستی تنظیم و بعد آن را در سامانه سجاد که مختص ثبت دادخواست‌های مرتبط با دیوان است، ثبت نماید.
  • این موضوع را باید در نظر داشت که دادخواست را باید به همراه حکمی که در مرحله تجدیدنظر صادر شده در سامانه ثبت تا دادخواست شما به یکی از شعبه‌های دیوان عدالت اداری ارسال شود؛بعد از ارسال قاضی شعبه حکم موردنظر را بررسی و زمانی برای رسیدگی تعیین و آن را به طرفین شکایت اعلام می‌کند.
  • دیوان عدالت اداری بعد از بررسی شکلی رای که اشاره به تطابق رای صادر شده با قوانین دارد، حکم خود را صادر می نماید. بیان این موضوع که رای به‌صورت شکلی تنها مورد بررسی قرار می‌گیرد این است که دیوان عدالت اداری حق رسیدگی به رای را به صورت ماهوی ندارد.
  • حکم صادره توسط دیوان عدالت اداری یا رای صادره در کمیسیون تجدیدنظر را تأیید می کند که بعد از آن رای صادره به طور قطع لازم‌الاجرا است یا این که رای را با بیان دلایل قانونی نقض کرده و مجدد از کمیسیون ماده صد شهرداری درخواست رسیدگی مجدد به موضوع را صادر می نماید.

بهترین وکیل کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری در تهران

شما می‌توانید در خصوص مشکلات پیش‌آمده ناشی از دعاوی مربوط به کمیسیون ماده صد و امور مربوط به آن با وکیل کمیسیون ماده ۱۰۰ متخصص در امور حقوقی و قانونی با مؤسسه حقوقی فرهنگ تفاهم که به تمام قوانین و حقوق مربوط به این حوزه تبحر و آگاهی فراوان دارد مشاوره داشته باشید که در صورت نیاز با انعقاد قرارداد وکالت از وکیل کمیسیون صد متخصص در این حوزه یاری بطلبید چرا که انتخاب وکیل پایه یک دادگستری درست در این زمینه می تواند بهترین تصمیم‌گیری برای رسیدن به حقوق شخصی شما باشد.

مزایای مشاوره با وکیل کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری موسسه حقوقی فرهنگ تفاهم

از مزایای مشاوره با وکیل کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری متخصص که وکیل پایه یک دادگستری می باشد این است که وکیل کمیسیون ماده صد شهرداری از آن جهت که نسبت به تمامی قوانین مربوط به شهرداری و تبصره و بندهای مربوط به آن اطلاعات کامل و جامع دارد می تواند علاوه بر تنظیم دادخواست شما را در راستای کاهش جریمه‌های مالی و یا جلوگیری از صدور حکم تخریب ساختمان به بهترین شکل راهنمایی بکند و راه‌هایی را که فرد می تواند با قدم گذاشتن در آن به بهترین شکل به حق خود برسد به او بازگو نماید.

 چرا که مراحل اداری در کمیسیون ماده صد شهرداری امری پیچیده است که اگر فرد از روند انجام آن آگاهی نداشته باشد روند رسیدگی به پرونده او طولانی خواهد شد و فرد متحمل ضرر و هزینه های اضافی در این بین می‌شود؛ چه‌بسا سپردن کلیه امور مربوط به وکیل کمیسیون ماده صد شهرداری که در خصوص تمامی موارد مربوط به تخلفات ساختمانی اطلاعات دارد تصمیمی مناسب باشد.               

وکلا پایه یک دادگستری

سوالات متداول

در خصوص تغییر کاربری بنا تجاری به مسکونی در کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری پیش‌بینی‌هایی شده است؟

خیر، در این کمیسیون صرفاً در خصوص تغییر کاربری بنای مسکونی به تجاری قوانینی وضع شده است.

 

اعتراض به آرای تجدیدنظر صادره از کمیسیون ماده صد شهرداری امکان‌پذیر است؟

بله رای صادره از مرحله تجدیدنظر کمیسیون ماده صد شهرداری در دیوان عدالت اداری قابل اعتراض است.

 

در قانون به صلاحیت دیوان عدالت در خصوص اعتراض به آرای صادره از کمیسیون شهرداری اشاره شده است؟

بله در بند ۲ ماده ۱۰ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان از صلاحیت و اختیارات دیوان عدالت اداری صحبت کرده است.

 

رسیدگی در دیوان عدالت اداری در چند مرحله و به چه شکلی صورت می‌گیرد؟

در دو مرحله بدوی و تجدیدنظر و به صورت غیرحضوری مورد بررسی واقع می‌شود.

 

در مرحله بدوی و تجدیدنظر چه اشخاصی حق شکایت در دیوان عدالت اداری را از کمیسیون ماده ۱۰۰ دارند؟

در مرحله بدوی تنها اشخاص حقیقی و حقوقی و در مرحله تجدیدنظر علاوه بر اشخاص گفته شده، شهرداری هم امکان اعتراض به رای صادره را دارد.

 

چه اشخاصی امکان تغییر کاربری بنای مسکونی را به تجاری دارند؟

وکلا، پزشکان، مهندسان، روزنامه‌نگاران، سردفتران و … می‌توانند برای تغییر کاربری ساختمان مسکونی به تجاری درخواست نمایند.

 

کاربری ساختمان به چند نوع تقسیم می‌شود؟

کاربری بنا معمولاً به چند نوع مسکونی، تجاری، خدماتی، صنعتی و ورزشی تقسیم می‌شود.

منظور از اصول ثلاثه در کمیسیون ماده ۱۰۰ چه می باشد؟

اصول ثلاثه که در خصوص احداث بنا می باشد و باید به صورت کامل رعایت شود اصول فنی، بهداشتی و شهرسازی می باشد.

 

ضمانت‌های اجرایی کمیسیون ماده صد شهرداری چه هستند؟

تخریب در صورت عدم رعایت اصول ثلاثه و جریمه نقدی عمده ضمانت‌های اجرایی کمیسیون می‌باشند.

 

هزینه وکیل کمیسیون ۱۰۰ شهرداری چقدر می باشد؟

حق‌الوکاله وکیل باتوجه به نوع تخلف ارتکابی و این که پرونده در چه مرحله ای قرار دارد متغیر می باشد و با توجه به توافقات بین وکیل و موکل بین ۸ تا ۱۰ درصد تعیین می‌شود.

این مطلب را به اشتراک بگذارید:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

جرائم اینترنتی چیست؟

در واقع جرائم اینترنتی به جرائمی گفته می‌شود که در بستر اینترنت انجام می‌گردد در واقع فرد مجرم با استفاده از کامپیوتر یا تلفن همراه فعل جرم را انجام می‌دهد.

ادامه‌ی مطلب »