وکیل مالیاتی کیست
وکیل مالیاتی شخصی است که علاوهبرآن که میتواند دانشآموخته رشته حقوق باشد و تحت عنوان وکیل پایه یک دادگستری در حوزه مالیاتی تخصص داشته باشد، ممکن است صرفاً شخصی فاقد درجه وکالت و دارای مدرک حسابداری و آشنا به امور مالیاتی باشد که تحت عنوان مشاور و یا وکیل مالیاتی شناخته میشود.
وکیل مالیاتی نسبت به حقوق و قوانین مالیاتی، حسابداری و حسابرسی دارای تخصص و تبحر میباشد و با آگاهی که از قوانین و آییننامهها و بخشنامههای مالیاتی دارد، میتواند با داشتن وکالتنامه از یک شرکت از اظهارنامه های مالیاتی آن دفاع نماید و آن را در پرداخت مالیات کمتر از طریق پشتیبانی و دادرسی مالیاتی بهدرستی راهنمایی بکند.
به همین دلیل توصیه ما به افرادی که تحت عنوان یک شخص حقیقی یا حقوقی در اداره مالیات پرونده مالیاتی دارند این است که حتماً با یک وکیل و یا مشاور مالیاتی متخصص قرارداد همکاری منعقد نمایند تا در صورت نیاز و در شرایط ضروری وکیل مالیاتی بتواند با ارائه و تنظیم لایحههای مخصوص مطابق استانداردهای حسابداری و مالیاتی اقدام به دفاع از آنها در برابر ممیزین مالیاتی بنماید.
بهترین وکیل مالیاتی در تهران
شما میتوانید در خصوص مشکلات پیشآمده ناشی از مالیات با وکیل متبحر و متخصص در زمینههای مالیاتی و سایر امور مربوطه با وکیل مالیاتی متخصص مؤسسه حقوقی فرهنگ تفاهم که به کلیه قوانین و حقوق مربوط به این حوزه اشراف و آگاهی دارد مشاوره داشته باشید تا گرفتار مالیاتهای سنگین و مشکلات مالیاتی ناشی از آن نشوید چرا که وکیل مالیاتی تمام تجربه خود را در حل مسائل مالیاتی شما در هر شغل و حوزهای که باشید قرار داده و مشکلات شما را کاهش میدهد و با دفاعیات درست و مستدل جریمههای مالیاتی شما میکاهد؛
به این سبب به شما توصیه مینماییم با مراجعه به مؤسسه فرهنگ تفاهم و مشاوره با وکیل مالیاتی از خدمات مجموعه ما بهرهمند شوید چرا که انتخاب وکیل پایه یک دادگستری درست در این زمینه میتواند بهترین تصمیم برای رسیدن به حق شما باشد و شما را در این راستا یاری نماید.
موسسه حقوقی فرهنگ تفاهم سابقه درخشانی در زمینه پروندههای مالیاتی و تنظیم اظهارنامه مالیاتی از طریق قبول وکالت و مشاوره تخصصی در این زمینه دارد.
مالیات چیست؟
مالیات به مشابه یک نوع هزینه اجتماعی است که آحاد یک ملت در راستای بهرهبرداری از امکانات و منابع یک کشور موظفاند آن را پرداخت نمایند تا تواناییهای جایگزینی این امکانات و منابع فراهم شود.
مالیات در واقع انتقال بخشی از درآمدهای جامعه به دولت یا بخشی از سود فعالیتهای اقتصادی است که نصیب دولت میشود، زیرا ابزار و امکانات دستیابی به درآمد و سودها را دولت فراهم ساخته است.
دولتها برای جبران هزینههای خدماتی که به شهروندان ارائه میدهد از طریق وضع مالیاتی اقدام مینمایند و البته هدف از وضع مالیاتی برای اغلب کشورها جبران هزینه نیست زیرا از طریق مالیات نقدینگی دچار تغییرات میشود که بعد از جبران هزینه مهمترین عامل وضع مالیاتی است؛به طور عمومی دولت بهواسطه مالیات بخشی از هزینههای عمومی جامعه و حفظ منافع اجتماعی و اقتصادی را امکان پذیر میسازد.
میتوان گفت تأمین سرمایه لازم جهت انجام پروژهها، ارائه خدمات عمومی و تأمین هزینه فعالیت های دولت، هدفهای اصلی وضع مالیات هستند. طبق قانون پرداخت مالیات وضع شده اجباری است و عدم پرداخت آن مجازات را در پی خواهد داشت، پرداخت مالیات نیز تنها و تنها توسط مراکز تحت نظارت دولت انجام میگیرد.
ویژگی وکیل مالیاتی
صاحبان کسبوکار و مدیران شرکتها همواره برای اینکه بتوانند فعالیت های تجاری، بازرگانی و بازاریابی خود را در مسیری امن و بدون زیانهای مالی هدایت کنند، نیازمند مشاوران و وکلای مالیاتی خبره و مسلط هستند تا مسیرهای پر پیچ و خم قانون مالیاتی را که جز با حمایت و مشورت یک وکیل دوراندیش و باتجربه نمیتوان پیمود را به بهترین شکل طی کنند.
- وکیل مالیاتی بایستی تسلط کامل بر قوانین مالیاتی روز کشور داشته و با تمام بخشنامهها و تبصرهها آشنایی کامل داشته باشد.
- قدرت ارتباطی بالا در مذاکره با افراد، آشنایی کامل با روندهای مالی، مالیاتی و هیات های حل اختلاف از دیگر ویژگیهایی وکلای مالیاتی میباشد. یک وکیل مالیاتی بایستی هر لحظه بهروز باشد، قوانین جدید را شناسایی کند و بر آنها تسلط داشته باشد.
- همچنین آشنایی با قوانین بیمه تأمین اجتماعی، اصول و قوانین مالیاتی از اساسیترین نیازهای یک وکیل مالیاتی برای پوشش امور مالی یک شرکت است.
- وکلای مالیاتی برای انجام پروژههای شرکتها و مؤسسات نیاز به مهارت بالای عملکردی در حل اختلافهای مالیاتی و دفاع از شرکتها خواهند داشت.
قوانین مالیاتی ایران
مالیات توسط قانون و دولت مشخص میشود نرخ مالیات در واقع مبلغی است که یک شرکت یا یک شخص باید نسبت به پرداخت آن در زمان قانونی اقدام نماید.
نرخ مالیات بر اساس اطلاعات و جزئیات مفصلی تعیین میشود و نمیتوان مبلغ ثابتی را برای آن در نظر گرفت؛ در صورتی که نظام مالیاتی حاکم، یک نظام مالیاتی کارآمد باشد، مالیات بر اساس توانایی حقیقی مالیات دهندگان تعیین میشود تا پرداخت مالیات به عاملی برای ورشکسته شدن یک کسبوکار منجر نشود.
در یک نظام مالیاتی کارآمد نرخ مالیاتی که برای اقشار غنی مشخص میشود باید سنگینتر از نرخ مالیاتی باشد که از اقشار کم درآمد دریافت میشود.
وکلای مالیاتی کارکشته با بهره گیره از دو دانش پشتیبانی مالیاتی و دادرسی مالیاتی و اتکا به تجربیات خود شرکتها و مؤسسات شما رو در مواجهه با مالیاتهای سنگین پشتیبانی خواهد کرد؛ شرکت شما برای مواجهه با قوانین سرسختانه سازمان مالیاتی کشور نیاز به وکلایی دارد که آشنایی کامل با دو وظیفه خطیر خود یعنی پشتیبانی مالیاتی و دادرسی مالیاتی داشته باشند.
انواع مالیات در حقوق ایران
وکیل مالیاتی بیان میدارد که بحث مالیات در حقوق ایران بسیار گسترده میباشد و برای هر یک قوانینی وجود دارد و در قانون مالیاتهای مستقیم به آن اشاره شده است که به آن در ادامه خواهیم پرداخت:
مالیات بر درآمد املاک
مالیات بر دارایی مالیاتی است که در آن پایه و منبع مالیاتی را دارایی یا ثروت تشکیل میدهد، به عبارت دیگرمالیات بر دارایی بر آنچه که شخص مالک قبلاً به دست آورده یا از طریقی به او به ارث رسیده باشد تعلق میگیرد.
مالیات بر دارایی عموماً بهعنوان مکانیزمی برای تعدیل ثروت به کار گرفته میشود و بیشتر در جوامعی کاربرد دارد که اختلاف فاحشی در دارایی و ثروت افراد آن جامعه وجود داشته باشد. مالیات بر دارایی بر طبق قانون شامل مالیات بر ارث و مالیات حق تمبر است.
مالیات بر املاک و مستغلات را میتوان در سه دسته طبقهبندی کرد:
- دسته ی اول: مالیات بر اجاره املاک و مستغلات.
- دسته ی دوم مالیات بر نقل و انتقال املاک.
- و دسته ی سوم شامل مالیات بر مستغلات خالی از سکنه.
به استناد ماده ۵۲ قانون مالیاتهای مستقیم این نوع مالیات به این شکل تعریف میشود:
درآمد شخص حقیقی یا حقوقی ناشی از واگذاری حقوق خود نسبت به املاک واقع در ایران پس از کسر معافیتهای مقرر در این قانون مشمول مالیات بر عملکرد املاک است.
مالیات بر ارث
هرگاه در نتیجه فوت شخصی اموالی از متوفی باقی بماند به شرح مذکور در ماده ۱۷ قانون مالیاتهای مستقیم مشمول مالیات خواهد بود.
اموالی که مطابق ماده ۱۹ قانون مالیاتهای مستقیم مشمول مالیات بر ارث هستند عبارتاند از: کلیه ماترک متوفی در ایران یا خارج از ایران اعم از منقول و غیرمنقول، مطالبات قابل وصول و حقوق مالی پس از کسر هزینه کفن و دفن در حدود عرف و عادت و واجبات مالی و عبادی در حدود قوانین شرعی و دیون محقق متوفی.
وکلای مالیاتی هستند که با قبول پروندههای مالیاتی در ارث طرحهای دفاعی بسیار خوبی دارند و این افراد با قبول پروندههای مالیاتی به مودیان مالیاتی کمک میکنند تا مالیات خود را بهصورت دقیق پرداخت کنند و از دست مالیاتهای سنگینی که بدون حساب گریبان گیرشان شده است، خلاص شوند.
مالیات بر ارزش افزوده
مالیات بر ارزش افزوده نوعی مالیات است که طی چند سال اخیر توسط دولت وضع شده و از شخصیتهای حقیقی و حقوقی از مرحله تولید کالا تا توزیع آن، دریافت میشود.
مشمولان مالیات بر ارزش افزوده به سه گروه مصرفی، درآمد و تولیدی تقسیم میشوند و باید در موعد مقرر مالیات خود را پرداخت کنند تا مشمول جرایم نشوند. ممکن است مودیان این مالیات در هر دوره، اضافه پرداختی مالیاتی داشته باشند که در این صورت این مالیات اضافه برای دورههای بعدی منظور میشود و یا اگر فعالان اقتصادی تقاضا نمایند، این اضافه مالیات توسط سازمان امور مالیاتی بازپرداخت شود.
مالیات بر مشاغل
صاحبان مشاغل یعنی کسانی که خود به فعالیت اقتصادی مشغول هستند، در اینگونه موارد ماده ۹۳ قانون مالیاتهای مستقیم تأکید میکند درآمدی که شخص حقیقی از طریق اشتغال به مشاغل یا به عناوین دیگر و غیر از موارد مذکور در سایر فصلهای این قانون در ایران تحصیل کند پس از کسر معافیتهای مقرر در این قانون مشمول مالیاتبردرآمد مشاغل است.
تبصرهای در این ارتباط میگوید درآمد شرکتهای مدنی و همچنین درآمدهای ناشی از فعالیتهای مضاربه در صورتی که عامل مضارب یا صاحب سرمایه شخص حقیقی باشد تابع مقررات این فصل است.
وکلای این زمینه، با آگاهی از قوانین مالیاتی کشور به شما کمک میکنند تا از دست مالیاتهای زیاد و بیحساب و کتاب خلاص شوید.
وکیل مالیات بر درآمد
مالیات بر درآمد نوعی مالیات است که توسط دولت بر افراد و اشخاص اعمال میشود و بسته به درآمد و عواید پرداختکننده مالیات متغیر است و عموماً مقدار این نوع مالیات برابر درصدی از درآمد قابل مالیاتگیری است.
نرخ مالیات با افزایش درآمد قابل مالیاتگیری تغییر میکند، نرخهای مالیات ممکن است بسته به نوع یا خصوصیات مالیات پردازنده متغیر باشد. مالیات بر درآمد شامل مواردی چون مالیات بر درآمد مشاغل، حقوق، املاک و مستغلات، اشخاص حقوقی، کشاورزی و اتفاقی است؛ پرداخت مالیات بارزترین هدف در تئوریهای مالیاتی است که منجر به توزیع عادلانه درآمد میگردد. در نظام مالیاتی کشو، مالیات حقوق جزئی از بخشهای مالیات بر درآمد است. همچنین در ردیف مالیاتهای مستقیم قرار داشته و با نسبت خاصی از درآمد شخصی تعیین میشود.
طبق ماده یک قانون مالیاتهای مستقیم، تمام افراد حقیقی و حقوقی که در داخل کشور با فعالیت اقتصادی، خدماتی و غیره درآمد کسب میکنند، مشمول پرداخت مالیات هستند. مالیات بر حقوق از نظر حجم، ثبات، کارایی و سهولتی که در وصول دارد از اهمیت بسزایی برخوردار است.
یک وکیل مالیاتی اجرای توأم با اختیار کارهای مالیاتی به همراه تصمیمگیری در مواردی مانند تمکین، اعتراض، توافق، مصالحه، تقسیط، درخواست احاله و طرح پرونده در هیئتهای حل اختلاف بدوی و تجدیدنظر، شورایعالی مالیاتی، ماده ۲۵۱ مکرر، دیوان عدالت اداری در کلیه شهرهای کشور، طراحی انواع لایحه نسبت به آرای صادره، توضیح و دفاع در مورد پروندههای موکل، توافق با کلیه واحدهای اجرایی اداره دارایی، اختیار لازم در مورد سپردههای موقت یا استردادهای مالیاتی، ارائه انواع چک و یا ضمانت (از طرف ادارات مربوط مورد پذیرش باشد)، تحویل و تحول انواع اوراق مالیاتی مانند برگ مطالبه یا تشخیص درآمد و اقدامات لازم در مورد پروندهای که مؤدی درگیر آن باشد، دارد و آن را به بهترین وجه انجام میدهد.
مالیات اضافی در چه مواردی باید توسط دولت پرداخت شود؟
- مالیات تکلیفی (وظیفه پرداخت این مالیات به سازمان امور مالیاتی بر عهده فرد دیگری غیر از فرد پرداختکننده آن قرار دارد)
- مالیات بر ارزش افزوده
- مالیات عملکرد (پس از آنکه صورتحساب سود و زیان شرکت ارائه شد باید ۲۵ درصد از سود خالص شرکت بهعنوان مالیات عملکرد ثبت شود).
- مالیات حقوق (نوعی مالیات تکلیفی است که از حقوق کارگر کسر میشود؛ اما کارفرما آن را به سازمان امور مالیاتی پرداخت مینماید).
اسناد و مدارک مورد نیاز برای درخواست استرداد مالیات اضافی
- برگه مفاصا حساب مالیاتی تا تاریخ استرداد مالیات
- گواهینامه مالیات بر ارزش افزوده
- قطعی شدن کلیه مالیات ها تا تاریخ استرداد
- اسناد و مدارک مربوط به وجوه پرداختی
مهلت درخواست استرداد مالیات اضافی
در بسیاری موارد اگر مودی قوانین را بهخوبی رعایت کند و به طور کلی در مهلت مقرر تمامی وظایف قانونی خویش را انجام دهد مشمول استرداد مالیاتی میشود.
مهلت درخواست یا زمان درخواست استرداد مالیاتی مودیان محدود به زمان خاصی نبوده و هر موقع مودی متوجه شود مبلغی را اضافه پرداخت میکرده میتواند درخواست استرداد را به اداره امور مالیاتی ارائه دهد؛ مثلاً ممکن است مودی پس از گذشت چند سال از پرداخت مالیات متوجه این قضیه شود و میتواند همان موقع درخواست استرداد مالیات را تنظیم نماید.
اگر استرداد مالیاتی یا اضافه پرداختی مودیان بیشتر از سه ماه از تاریخ درخواست به طول انجامد و به آنها بازپرداخت نشود، خسارت دو درصدی در ماه نسبت به مبلغ اضافه پرداخت و مدت تأخیر در نظر گرفته خواهد شد که سازمان امور مالیاتی باید آن را پرداخت نماید.
سؤالات متداول وکیل مالیاتی
وکیل مالیاتی باید دارای چه شرایطی باشد؟
وکیل و یا مشاور مالیاتی یک وکیل دادگستری یا یک فرد متخصص و تحصیلکرده در حوزههای مالی و حسابداری است.
تعیینکننده نرخ مالیات چه ارگانی میباشد؟
مالیات توسط قانون و دولت مشخص میشود، نرخ مالیات در واقع مبلغی است که یک شرکت یا یک شخص باید نسبت به پرداخت آن در زمان قانونی اقدام نماید.
آیا اموال به جامانده از شخصی که فوت کرده شامل مالیات میشود؟
بله هرگاه در نتیجه فوت شخصی اموالی از متوفی باقی بماند به شرح مذکور در ماده ۱۷ قانون مالیاتهای مستقیم مشمول مالیات خواهد بود.
مالیات بر درآمد شامل چه مواردی میشود؟
مالیات بر درآمد نوعی مالیات است که توسط دولت بر افراد و اشخاص اعمال میشود و بسته به درآمد و عواید پرداختکننده مالیات متغیر است و عموماً مقدار این نوع مالیات برابر درصدی از درآمد قابل مالیاتگیری است.