موسسه حقوقی و آموزشی فرهنگ تفاهم

۰۲۱-۵۴۷۶۴​

۰۲۱-۵۴۷۶۴​

مشاوره حقوقی 02154764

هزینه وکیل کیفری
هزینه وکیل کیفری

تعیین هزینه وکیل کیفری

مشاوره در خصوص تعیین هزینه وکیل کیفری

هزینه وکیل جرایم کیفری

قبل از آن که در خصوص هزینه وکیل صحبت نماییم تعریفی از آن ارائه خواهیم داد .

وکیل کیفری ، وکیل پایه یک دادگستری است که ، نسبت به تمامی دعاوی که در قانون ایران جرم انگاری شده اند و برای آن ها مجازات قرار داده شده است اطلاعات و آگاهی کامل دارد و برای انجام فعالیت در زمینه های حقوقی از کانون وکلای دادگستری پروانه وکالت دریافت کرده است .

حال در اینجا وکیل کیفری که نسبت به تمامی قوانین کیفری و حقوقی آگاهی دارد ، اطلاعات خود را در زمینه ی جرایم کیفری به صورت تخصصی بالا می برد و نسبت به قوانین جرایم کیفری اعم از قانون مجازات اسلامی و آیین دادرسی کیفری تمرکز بیشتری می نماید و پرونده هایی در خصوص جرایم کیفری که بسیار گسترده و وسیع هستند قبول می نماید و از این رو تجربه خود را در این شاخه از علم حقوق افزایش می دهد، تا جایی که تحت عنوان وکیل کیفری شناخته می شود .

وکیل جرایم کیفری مهم ترین خصیصه ای که دارد و آن را از سایر وکلا جدا می کند ، تلاشگری و کوشش زیاد آن است چون پرونده های کیفری بسیار گسترده هستند و معمولا رونده رسیدگی به آن ها طولانی است ،  پیگیری و تلاشگری وکیل در این خصوص می تواند به موکل او کمک شایانی نماید تا فردی که خواهان احقاق حق خود است چه در جایگاه شاکی چه متهم  بتواند در پرونده مطرح شده از باب جرایم کیفری به حق خود برسد و باید در این خصوص حق الوکاله ای ( هزینه وکیل کیفری) را پرداخت نماید.

هزینه وکیل در دعاوی کیفری چقدر است ؟

هزینه وکیل  با توجه به نوع جرم ارتکابی متفاوت می باشد و نمی توانیم نسبت به تمامی جرایم کیفری  یک حق الوکاله(هزینه وکیل کیفری) ثابت قرار دهیم ،  او با در نظر گرفتن این مورد که هر جرمی در دسته خاصی از جرایم مطابق قانون قرار می گیرد و مطابق با آن دسته بندی ، مجازات از خفیف تا شدید برای آن در نظر می گیرد هر کدام از جرایم کیفری را  طبقه بندی می کند و تعرفه ای برای کار خود مشخص می کند که این تعرفه یک تعرفه قانونی است .

حال به برخی از این جرایم کیفری اشاره خواهیم کرد و به صورت حدودی در خصوص هزینه وکیل با شما صحبت خواهیم کرد تا به دیدی نسبی از حق الوکاله وکیل کیفری برسید .

 

هزینه وکیل کیفری را در این مقاله متناسب با مراجع قضایی مورد بررسی قرار می دهیم تا به درک بهتری برسید .

وکیل کیفری

تعرفه قانونی حق الوکاله وکیل

 

دادگاه کیفری یک

 

دادگاه کیفری یک دادگاهی هست که صلاحیت رسیدگی به جرایم کیفری که معمولا مجازات آن ها سنگین هستند را دارد .

 

از جمله این جرایم :

  • جرایم کیفری که مجازات آن قصاص نفس ( قتل) ، اعدام.
  • جرایم کیفری که مجازات آن حبس ابد .
  • جرایم کیفری که مجازات آن تعزیری درجه یک تا سه .
  • جرایم کیفری که مجازات آن قطع عضو .
  • جرایم سیاسی و مطبوعاتی.

پیش از آن که در خصوص هزینه وکیل کیفری در خصوص جرایم مطرح شده صحبت نماییم این موضوع را باید مطرح کنیم که تعیین میزان حق الوکاله موضوعی است که وکلا و موکل می توانند نسبت به آن هر نوع توافقی که غیر قانونی نباشد ، داشته باشند یعنی ممکن است میزان حق الوکاله وکیل کیفری بیشتر و یا کمتر از مقدار تعرفه تعیین شده باشد. پس باید بیان داریم که در خصوص هزینه وکیل کیفری مبلغ قطعی وجود ندارد و مبالغی که در ادامه به آن می پردازیم تعرفه قانونی هزینه وکیل کیفری هستند که می توانند زیاد و حتی کم شوند .

 

  • جرایم کیفری که مجازات آن ها قصاص نفس ، قطع عضو و حبس ابد است به دلیل این که جز سنگین ترین مجازات ها محسوب می شوند دارای تعرفه حق الوکاله ( هزینه وکیل) سنگین تری به نسبت سایر مجازات های جزایی هستند .

به همین جهت مقدار حق الوکاله وکیل کیفری در خصوص جرایم کیفری که مجازات آن ها قصاص نفس و عضو و حبس ابد است؛ حداقل پنجاه میلیون ریال تا دو میلیارد ریال می باشد که،  تعیین دقیق حق الوکاله وکیل کیفری متناسب با پیچیدگی پرونده و طولانی بودن روند رسیدگی تغییر خواهد کرد .

  • جرایم کیفری که مجازات آن ها حبس و جزای نقدی می باشد که در این جا منظور ما مجازات تعزیری درجه یک تا سه می باشد . حال متناسب با این که جرم ارتکابی در چه درجه ای قرار می گیرد و چه مجازاتی برای آن در نظر گرفته می شود و روند پیگیری پرونده چه مقدار طول می کشد ، حق الوکاله (هزینه وکیل) مشخص می شود .

در این جا مبلغ حق الوکاله از حداقل سی میلیون ریال تا یک میلیارد ریال می باشد که تعیین میزان حق الوکاله همان طور که گفته شد توسط وکلا و بر مبنای پیچیدگی پرونده مشخص خواهد شد .

در واقع در مجازات های تعزیری تعیین میزان مجازات توسط دادگاه صورت می گیرد و عواملی چون انگیزه مرتکب جرم ، نحوه ارتکاب جرم ، سوابق کیفری و وضعیت فردی و خانوادگی فرد مرتکب را مد نظر قرار می دهند ،  در این جا وکیل می تواند با اثبات مسائلی نظیر این که مرتکب جرم سوابق جزایی ندارد ، دچار بیماری و یا کهولت سن می باشد و این که از جرم مرتکب شده نادم و پشیمان است و درصدد جبران ضرر و زیان وارده به مجنی علیه ( کسی که بر او جنایت وارد شده) می باشد،  می تواند برای فرد مرتکب جرم از دادگاه تخفیف بگیرد چه بسا تمامی این مسائل اگر به تنهایی صورت بگیرند ممکن است آن نتیجه موثر و درست حاصل نشود ، پس بهتر است فرد در این موارد از یک وکیل متخصص کمک بگیرد .

  • جرایم کیفری که تحت عنوان جرایم سیاسی و مطبوعاتی رخ می دهند از جمله جرایمی هستند که از حساسیت بسیار بالایی برخوردار هستند و حضور یک وکیل متخصص در کنار فرد متهم در این جرایم بسیار احساس می شود .

جرایم سیاسی به جرایمی گفته می شود که، فرد به انجام رفتارها و اعمالی اعم از تبلیغ موثر علیه نظام ، انجام راهپیمایی های غیرقانونی ، نشر اخبار دروغین و  تشویش اذهان عمومی می پردازد .

جرایم مطبوعاتی به جرایمی گفته می شود که، افرادی که در یک نشریه و دفتر روزنامه حضور دارند اقدام به توهین به اشخاص ، افترا ، تهدید و نشر اکاذیب به وسیله مطبوعات ، انتشار اسناد محرمانه دولتی و قضایی ، توهین به مقدسات و مقامات و تحریک به جرایم علیه امنیت ، تبلیغ علیه جمهوری اسلامی و …  می نمایند .

در این جا مبلغ حق الوکاله چیزی حداقل ده میلیون ریال تا پانصد میلیون ریال است .

 با توجه به این که در جرایم مطبوعاتی افراد زیادی مورد اتهام واقع می شوند و تعیین میزان مجازات هر کدام با توجه به میزان شراکت در جرم متفاوت است و به جهت این که حق کسی مورد تضییع واقع نشود ، وکیل حتما باید حضور داشته باشد تا به بهترین شکل بتواند از حقوق افراد دفاع نماید تا به ناحق میزان مجازات فردی که کمترین تقصیر را دارد بیشتر نشود .

 

 دادگاه کیفری دو

 

دادگاه کیفری دو دادگاهی هست که صلاحیت رسیدگی به تمامی جرایمی که در صلاحیت دادگاه های دیگر نیست را دارد.

  • جرایم کیفری  از قبیل زنا ، سرقت حدی ، قذف و … که جز جرایم حدی به شمار می روند و مجازات آن ها مطابق با نوع جرم ارتکابی تعیین می شود در این دادگاه رسیدگی می شوند .
  • جرایمی که به صورت غیر عمدی رخ داده اند و بر نفس ، عضو و یا منفعت فرد ضرری وارد می سازند و یا جرایم عمدی که به هر شکل برای انجام آن قصاص وجود ندارد ، دیه به آن ها تعلق می گیرد اگر به هر شکل در صلاحیت مراجع قضایی دیگر نباشد در صلاحیت این دادگاه  می باشد .
  • جرایم تعزیری درجه چهار و پنج نیز دارای مجازات های حبس و جزای نقدی می باشند که در صلاحیت این دادگاه هستند .

حال با توجه به مطالب گفته شده باید بیان داریم که معمولا میزان حق الوکاله ای که وکلا برای پیگیری پرونده های با جرایم بالا دریافت می نمایند حداقل ده میلیون ریال تا پانصد میلیون ریال است .

در مجازات های تعزیری که درجه شش هستند و در صلاحیت دادگاه کیفری دو می باشند میزان حق الوکاله وکیل کیفری حداقل پنج میلیون ریال تا سیصد میلیون ریال است .

 

دادگاه انقلاب

 

جرایمی که دادگاه انقلاب مطابق قانون ایران صلاحیت رسیدگی به آن ها را دارد شامل : تمامی جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی ، محاربه ، فساد فی الارض ، توهین به مقام معظم رهبری ، توطئه علیه جمهوری اسلامی ، جاسوسی و در آخر کلیه جرایم مربوط به قاچاق و مواد مخدر .

برای مطالعه در خصوص جرم مواد مخدر و مصادیق آن به مقاله وکیل مواد مخدر مراجعه نمایید . 

  • جرایمی که بر علیه امنیت داخلی و خارجی ، محاربه و فساد فی الارض هستند به جهت حساسیت بالایی که دارند ، از آن جایی که فرد متهم ممکن است به اعدام محکوم شود تعیین وکیل کیفری می تواند بسیار مهم و ضروری باشد .

 به دلیل  اهمیت بالایی که این پرونده ها دارند میزان حق الوکاله وکیل در این جا از حداقل پنجاه میلیون ریال تا دو میلیارد ریال می باشد .

  • جرایمی که تحت عنوان توهین به مقام معظم رهبری هستند حق الوکاله آن ها حداقل مبلغ ده میلیون ریال تا پانصد میلیون ریال است .
  • جرایمی که مربوط به قاچاق و مواد مخدر می باشند بحث بسیار گسترده ای دارند و در قانون مبارزه با مواد مخدر به آن پرداخته شده است و هر کدام مطابق با نوعی که دارند اعم از خرید ، فروش و مصرف و … مجازاتی برای آن ها در نظر گرفته شده است . آن چه که باید بدانیم این است که ، قطعا مجازات فردی که اقدام به فروش و قاچاق مواد مخدر کرده  با کسی که صرفا مصرف کننده ی مواد مخدر است متفاوت است  و مجازات آن ها  متناسب با جرم ارتکابی  اعدام ، حبس های تعزیری و شلاق و جزای نقدی می باشد .

به همین دلیل در بحث مواد مخدر کمی ریز تر به مسئله نگاه می کنیم و هزینه وکیل کیفری را به صورت حدودی برای شما بیان می کنیم :

اگر جرمی که فرد مرتکب شده است دارای مجازات حدی باشد که سنگین ترین نوع مجازات محسوب می شود در این جا میزان حق الوکاله وکیل به دلیل حساسیت پرونده بالا خواهد بود و میزان آن حداقل پنجاه میلیون ریال تا دو میلیارد ریال است .

 در حمل و نگهداری مواد مخدر از پنجاه گرم تا صد کیلوگرم که مجازات آن جزای نقدی و شلاق می باشد میزان حق الوکاله وکیل از حداقل ده میلیون ریال تا یک میلیارد ریال می باشد  .

 

مشاوره حقوقی درخصوص شکایت از قاضی

مشاوره با وکیل کیفری متخصص موسسه فرهنگ تفاهم

برای آن که بتوانید از میزان دقیق حق الوکاله وکیل کیفری در زمینه دعاوی جزایی آگاهی پیدا کنید ،می توانید با وکیل متخصص موسسه حقوقی ما مشاوره داشته باشید و برای بدست آوردن اطلاعات بیشتر در خصوص حوزه فعالیت وکلای کیفری و این که جرایم کیفری شامل چه مواردی می شوند به مقاله وکیل کیفری مراجعه نمایید تا با مطالعه در این خصوص با دید بازتری بتوانید با وکلای متخصص ما مشاوره داشته و رسیدگی به پرونده خود را به او بسپارید .

سوالات متداول

تعیین حق الوکاله وکیل کیفری تنها براساس تعرفه قانونی انجام می شود ؟   

خیر حق الوکاله وکیل در تمامی دعاوی می تواند بر اساس توافق میان وکیل و موکل در قرار داد وکالت منعقده متغیر باشد.
 

آیا با انجام مشاوره و خواندن پرونده کیفری ، وکیل موسسه فرهنگ تفاهم می تواند میزان هزینه پرونده  را به طور تقریبی بیان کند ؟ 

بله وکیل متخصص موسسه صرفا با انجام مشاوره و خواندن پرونده کیفری شما به صورت تقریبی هزینه پرونده کیفری را مشخص می نماید. 


هزینه های جانبی وکیل کیفری اعم از هزینه رفت و آمد و اقامت بر عهده کیست ؟ 

در خصوص هزینه های جانبی وکیل کیفری در طی انعقاد قرارداد وکالت ،توافق باید صورت بگیرد در صورت عدم توافق هزینه ها بر عهده موکل می باشد. 

این مطلب را به اشتراک بگذارید:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

2 پاسخ

  1. من سال ۹۴ تا سال ۹۹ که رای تحدید نظر اومد ولی باز به هر حال ادامه دارد اختلاف مالی سنگینی داشتم و بری اینکه طرف مقابل پرداخت نکند برای من حد د ۲۰ پرونده کیفری باز کردن ولی خوشبختانه برایت رو گرفتن دو وکیل روی پرونده داشتم سال ۹۴ نزدیک ۱۵۰ ملیون قرارداد بستم از جمله جعل چک و سرقت زورگیری الان برآیندی خسارت چند درصد هزینه‌ی وکیل رو باید درخواست کنم؟

    1. سلام وقت بخیر لطفا برای دریافت مشاوره تخصصی با این شماره ۰۲۱۵۴۷۶۴ تماس بگیرید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

جرائم اینترنتی چیست؟

در واقع جرائم اینترنتی به جرائمی گفته می‌شود که در بستر اینترنت انجام می‌گردد در واقع فرد مجرم با استفاده از کامپیوتر یا تلفن همراه فعل جرم را انجام می‌دهد.

ادامه‌ی مطلب »