کمیسیون شهرداری
تعریف شهرداری
شهرداری به ناحیه ای اطلاق میشود که در ان یک انجمن مربوط به شهر، دارای صلاحیت اعمال قدرت سیاسی بوده و خدمات دولتی محلی را مانند فاضلاب، پیش گیری از جرم و جنایت و خدمات آتش نشانی به عموم ارائه میدهد. تعریف کلی شهرداری در ایران این است که شهرداری موسسه ای عمومی، غیر دولتی و مستقل است که به موجب قانون در شهرها تشکیل میشود و عهده دار امور محلی و اداره خدمات به شهروندان و سکنه شهری میباشد.به موجب ماده ۳ قانون شهرداری ،شهرداری شخصیت حقوقی مستقلی دارد.
کمیسیون های شهرداری
هرچند که نهاد شهرداری جزء موسسات دولتی محسوب نمیشود ولی با توجه به وظایفی که قانون بر عهده شهرداری محول کرده است و واگذاری اختیارات قانونی جهت تضمین حقوق متقابل مردم و شهرداری چهار کمیسیون مهم برای رسیدگی به مسائل و مشکلات پیشبینی شده است که از جمله آن ها عبارتند از:
-
کمیسیون مندرج در ماده ۸ قانون نوسازی
-
کمیسیون بند ۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداری ها
-
کمیسیون ماده ۷۷
-
کمیسیون ماده ۱۰۰
کمیسیون مندرج در ماده ۸ قانون نوسازی
اعتراضات راجع به ممیزی در مورد اختلاف مساحت اراضی و مستحدثات و محل وقوع ملک و تطبیق مشخصات ملک با ضوابط موضوع ماده ۴ اعلام شده از طرف شهرداری در شهرهای مشمول ماده ۲ این قانون و همچنین رسیدگی به اعتراضات راجع به ارزیابی املاک و حقوق کسب و پیشه و میزان ان مربوط به اجرای طرحهای نوسازی و اصلاح و توسعه معابر در کلیه شهرداریهای کشور در کمیسیونی مرکب از سه نفر افراد محلی بصیر و مطلع در تقویم املاک که یک نفر ان از طرف انجمن شهر و یک نفر از طرف رئیس دادگاه شهرستان و یک نفر از طرف وزارت کشور تعیین میشود، بعمل خواهد آمد. تصمیم اکثریت اعضاء کمیسیون در این مورد قطعی و لازم الاجراء است و رسیدگی به سایر اختلافات ناشی از اجرای این قانون منحصراً در صلاحیت کمیسیون رفع اختلاف موضوع ماده ۷۷ قانون شهرداری میباشد.
کمیسیون بند ۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداری ها
از وظایف کمیسیون بند ۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداری جلوگیری از ایجاد و تاسیس تمام اماکنی است که موجب بروز مزاحمت برای ساکنان میشود یا مخالف اصول بهداشت در شهرهاست و شهرداری مکلف است از تاسیس کارخانهها، کارگاهها، گاراژهای عمومی و تعمیرگاهها و دکانها و همچنین مراکزی که مواد محترقه میسازند و اصطبل چارپایان و مراکز دامداری و بهطور کلی تمام مشاغل و کسبهایی که ایجاد مزاحمت و سروصدا کنند یا تولید دود یا عفونت یا تجمع حشرات و جانوران نماید جلوگیری کند و در تخریب کورههای آجر و گچ و آهک پزی و خزینه گرمابههای عمومی که مخالف بهداشت است با رعایت مقررات مرتبط اقدام نماید و با نظارت و مراقبت در وضع دودکش های اماکن و کارخانه ها و وسایط نقلیه از آلوده شدن هوای شهر جلوگیری نماید
کمیسیون ماده ۷۷
در کمیسیون ماده ۷۷ رفع هر گونه اختلاف بین مودی و شهرداری در مورد عوارض به کمیسیونی مرکب از نمایندگان وزارت کشور ، دادگستری و شورای اسلامی شهر ارجاع میشود. همچنین بدهیهایی که طبق تصمیم این کمیسیون تشخیص داده شود طبق مقررات اسناد لازم الاجرا و بهوسیله اداره ثبت قابل وصول است و اجرای ثبت مکلف است بر طبق تصمیم کمیسیون مزبور به صدور اجراییه و وصول طلب شهرداری مبادرت نماید. در نقاطی که سازمان قضایی نباشد رئیس دادگستری شهرستان یک نفر را به نمایندگی دادگستری تعیین مینماید و در غیاب انجمن شهر انتخاب نماینده انجمن از طرف شورای شهرستان به عمل خواهد آمد
تصمیم کمیسیون ماده ۷۷ قطعی است.
کمیسیون ماده ۱۰۰
کمیسیون ماده ۱۰۰ بیان مینماید که مالکین اراضی و املاک واقع در محدوده شهر یا حریم ان باید قبل از هر اقدام عمرانی یا تفکیک اراضی و شروع ساختمان از شهرداری پروانه اخذ نمایند. شهرداری میتواند از عملیات ساختمانی ساختمآنهای بدون پروانه یا مخالف مفاد پروانه بوسیله مأمورین خود اعم از آنکه ساختمان در زمین محصور یا غیر محصور واقع باشد جلوگیری نماید. کمیسیون پس از وصول پرونده به ذینفع اعلام مینماید که طی ۱۰ روز توضیحات خود را به صورت کتبی ارسال نماید.
در مواردی که شهرداری از ادامه احداث ساختمان بدون پروانه یا مخالف مفاد پروانه جلوگیری میکند، مکلف است حداکثر طی یک هفته از تاریخ جلوگیری، موضوع را در کمیسیون مذکور مطرح نماید، در غیر این صورت کمیسیون به تقاضای ذینفع به موضوع رسیدگی خواهد کرد.در صورتی که تصمیم کمیسیون بر قلع تمام یا قسمتی از بنا باشد مهلت مناسبی که نباید از دو ماه تجاوز کند، تعیین مینماید.
در مواردی که شهرداری مکلف به جلوگیری از عملیات ساختمانی است و دستور شهرداری اجرا نشود میتواند با استفاده از مأموران اجرائی خود و در صورت لزوم مأموران انتظامی برای متوقف ساختن عملیات ساختمانی اقدام نماید.
وکیل متخصص در امور شهرداری و کمیسیون های آن
با توجه به امور تخصصی دعاوی شهرداری و کمیسیون های مربوط به ان و استفاده از وکلای متخصص و مجرب در زمینه دعاوی مربوط به شهرداری، شما عزیزان می توانید با وکلا و مشاورین زبده موسسه حقوقی فرهنگ تفاهم مشورت نمایید و اطلاعات لازمه را از وکیل شهرداری دریافت نمایید
2 پاسخ
اعضای کمیسیون بند ۲۰ با لحاظ اینکه شهرداری به عنوان مجری این قانون است نمی تواند به عنوان عضو این کمیسیون از طرف انجمن شهر انتخاب شوند
باسلام وقت بخیر
برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با شماره۵۴۷۶۴ -۰۲۱ تماس حاصل نماید.