حسن انجام کار
حسن انجام کار

حسن انجام کار در قانون

ضمانت نامه حسن انجام کار به جهت اطمینان کارفرما از انجام درست و به‌موقع تعهدات و صحت عمل پیمانکار، طبق مفاد قرارداد منعقد شده بین آن‌ها و به درخواست پیمانکار صادر می‌شود.

یک بخش یا درصدی از مبلغ وجه ضمانت که در سپرده‌ای بدون تعلق نرخ سود و به نام سپرده نقدی ضمانت‌خواه نگهداری می‌شود حداقل ۱۰ درصد می‌باشد.

وکیل پایه یک دادگستری در مورد حسن انجام کار

تفاوت تضمین حسن انجام کار و حسن انجام تعهدات

حسن انجام کار و حسن انجام تعهدات دو ضمانت‌نامه بصورت جداگانه هستند که نزد کارفرما تا تحویل پروژه باقی می‌مانند.

اولی به عنوان مبلغی از صورت وضعیت کسر شده و دومی زمان انعقاد قرارداد اکثرا به عنوان نوعی ضمانت‌نامه بانکی یا وثیقه به کارفرما تحویل داده می‌شود.

تضمین حسن انجام کار

در ماده ۳۵ شرایط عمومی پیمان، گفته شده که از مبلغ هر پرداخت به پیمانکار، معادل ۱۰ درصد به عنوان تضمین حسن انجام کار کسر و در حساب سپرده نزد کارفرما نگهداری می‌شود.

وکیل پایه یک دادگستری در مورد حسن انجام کار

در قراردادهای پیمانکاری، پیمانکار هر ماه صورت وضعیتی از کارها و هزینه‌های انجام داده شده را به کارفرما تحویل می‌دهد. پس از تایید صورت وضعیت و کسر بیمه و مالیات و دیگر کسورات قرارداد، مبلغ را به پیمانکار پرداخت می‌کند.

بنابراین، بر اساس بند ۳۵ شرایط عمومی پیمان، ۱۰ درصد از این مبلغ به عنوان تضمین انجام کار نزد کارفرما باقی می‌ماند و بلوکه خواهد شد. رعایت مقررات مربوط به حسن انجام کار، تنها در قراردادهای پیمانکاری دولتی الزامی است. در قراردادهای خصوصی، طرفین قرارداد می‌توانند شروط مربوط به حسن انجام کار را تغییر دهند.

تضمین حسن انجام کار، مبلغ مشخصی است که تا زمان مشخصی نزد کارفرما باقی می‌ماند. بعد از تصویب صورت وضعیت قطعی، نیمی از مبلغ بلوکه شده نزد کارفرما به پیمانکار برگردانده می‌شود و نیمی دیگر از آن، باشرط اینکه در دوره تضمین عیب و نقصی در پروژه پیمانکاری دیده نشده باشد، به پیمانکار برگردانده می‌شود.

وکیل پایه یک دادگستری در مورد حسن انجام کار

اگر کارفرما در پروژه عیب و نقص مشاهده کند، پیمانکار باید به هزینه خود آن عیب را برطرف کند. پس از برطرف کردن عیب، مبلغ باقی مانده به پیمانکار پرداخته می‌شود.

تضمین انجام تعهدات

تضمین انجام تعهدات می‌تواند به صورت مختلف ارائه شود. این ضمانت‌نامه می‌تواند نوعی ضمانت نامه بانکی یا ضمانت صادره از موسسات اعتباری، وجه نقد به حساب سپرده بانکی مجاز، ضمانت نامه صادره از بیمه، سفته، وثیقه ملکی یا اوراق مشارکت باشد. نوع ضمانت‌نامه بسته به موضوع پیمانکاری و نوع قرارداد متفاوت خواهد بود.

این ضمانت نامه هنگام انعقاد قرارداد از طرف پیمانکار به کارفرما تحویل داده می‌شود. کارفرما می‌تواند نوع و شرایط ضمانت نامه و حتی بانک مورد قبول خود را اعلام کند.

وکیل پایه یک دادگستری

ضمانت نامه صادره از بانک یا سایر موسسات اعتباری باید دارای شرایط قانونی و معتبر باشد. همچنین، مبلغ ضمانت نامه باید متناسب با مبلغ قرارداد باشد.

هنگام تسلیم ضمانت نامه انجام تعهدات زمان امضای قرارداد است و نه قبل و بعد از آن. در صورت عدم انجام تعهدات پیمانکار، کارفرما می‌تواند از طریق ضمانت نامه، خسارت خود را جبران کند. از طرف دیگر، پس از انجام تعهدات پیمانکار، ضمانت نامه به او بازگردانده خواهد شد.

موسسه حقوقی فرهنگ تفاهم با سابقه درخشان و در اختیار داشتن وکلای متخصص در تمامی زمینه‌های حقوقی و کیفری و همچنین ورود به پرونده‌های متعدد در حوزه تنظیم قرارداد و تعهد حسن انجام کار همواره می‌تواند به شما عزیزان از طریق مشاوره یا قبول وکالت خدمت رسانی نماید. 

درصورت نیاز به مشاوره با وکیل با شماره پنج رقمی ما ۵۴۷۶۴ تماس حاصل نماید تا کارشناسان و مشاوران حقوقی پاسخگو شما باشند. 

وکالت و مشاوره تخصصی با وکیل

 

سوالات متداول

ضمانت نامه تعهد حسن انجام کار چیست؟

این ضمانت‌نامه به جهت اطمینان کارفرما از انجام درست و به‌موقع تعهدات و صحت عمل پیمانکار، طبق مفاد قرارداد منعقد شده بین آن‌ها و به درخواست پیمانکار صادر می‌شود.

یک بخش یا درصدی از مبلغ وجه ضمانت که در سپرده‌ای بدون تعلق نرخ سود و به نام سپرده نقدی ضمانت‌خواه نگهداری می‌شود حداقل ۱۰ درصد می‌باشد.

تفاوت تضمین حسن انجام کار و حسن انجام تعهدات چگونه است ؟

حسن انجام کار و حسن انجام تعهدات دو ضمانت‌نامه بصورت جداگانه هستند که نزد کارفرما تا تحویل پروژه باقی می‌مانند.

اولی به عنوان مبلغی از صورت وضعیت کسر می‌شود. دومی زمان انعقاد قرارداد اکثرا به عنوان نوعی ضمانت‌نامه بانکی یا وثیقه به کارفرما تحویل داده می‌شود.

این مطلب را به اشتراک بگذارید:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

2 پاسخ

    1. سلام امکان اخذ تعهدی جهت حسن انجام کار وجود دارد. موسسه حقوقی فرهنگ تفاهم ۰۲۱۵۴۷۶۴

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

جرائم اینترنتی چیست؟

در واقع جرائم اینترنتی به جرائمی گفته می‌شود که در بستر اینترنت انجام می‌گردد در واقع فرد مجرم با استفاده از کامپیوتر یا تلفن همراه فعل جرم را انجام می‌دهد.

ادامه‌ی مطلب »