مجازات اغتشاشگران
مجازات اغتشاشگران

 اگر فردی که عنوان اغتشاشگر به او زده شده است از سلاح گرم و یا سرد در جریان اعتراضات خود استفاده نماید و از این نظر اذهان عمومی را دچار درگیری کند به مجازات‌های بیشتری در این خصوص محکوم خواهد شد. باید گفت در دادن این مجازات اغتشاشگران عوامل و مسائلی دخیل هستند که در دادن حکم به فرد بسیار مؤثر واقع می‌شوند. به گونه‌ای که اگر این رفتارها توسط اشخاصی که مجنون هستند یا کودک می‌باشند و به سن قانونی نرسیده‌اند رخ دهد با مجازات‌های متفاوت‌تر از افرادی که با علم و آگاهی این کار را انجام می‌دهند مواجه خواهند شد.

مجازات اغتشاشگران

مجازات اغتشاشگران مقاله امروز ما می باشد که به آن خواهیم پرداخت، از آن جایی که وجود امنیت و آرامش یکی از مسائل مهم برای کشور می‌باشد و موضوع مهمی برای قانون‌گذاران محسوب می‌گردد،  به همین دلیل اگر شخصی نسبت به امنیت یک کشور اقدامی نماید عنوان اغتشاشگر گرفته و به این منظور مجازات برای او در نظر گرفته خواهد شد که در کم‌ترین حالت این مجازات شامل حبس و شلاق خواهد بود.

اخلال در نظم عمومی

امروزه واژه اغتشاشگر بسیار به گوش ما خورده است؛ ولی این که افرادی که تحت عنوان اغتشاشگر نامیده می‌شوند چه مجازاتی برای آن ها در نظر گرفته شده است را در ادامه در این خصوص به آن خواهیم پرداخت، در هر کشوری رعایت نظم عمومی از اهمیت بالایی برخوردار است و یکی از مهم‌ترین مصادیق امنیت اجتماعی محسوب می‌گردد و اگر افرادی باشند که نسبت به این موضوع اختلالاتی ایجاد نمایند به این صورت که در نظم عمومی خللی ایجاد نمایند، مرتکب جرم شده و قوانینی برای مجازات این افراد در نظر گرفته شده است.

نظم عمومی به طور کل اشاره به نظم و آسایشی دارد که افراد یک جامعه در زیر سایه قوانین از آن برخوردار هستند حال زمانی که فرد یا افرادی باشند که با اعمال رفتار و حرکات غیرمتعارف موجب برهم زدن نظم عمومی بشوند به نوعی در این نظم اخلال ایجاد کرده اند و به موجب آن به مجازات اغتشاشگران محکوم خواهند شد.

ماده ۶۱۸ قانون مجازات اسلامی در این خصوص بیان کرده است که هر کس با ایجاد هیاهو و اعمال حرکات نادرست منجر به ایجاد اختلال در نظم و آسایش افراد شود و مانع از این گردد که افراد به طور معمول بتوانند به کسب و کار خود بپردازند به حبس از سه ماه تا یک سال و تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم خواهد شد.

مشاوره حقوقی

مجازات اغتشاشگران در قانون

قانون متناسب با جرایم رخ داده شده و این که در چه شرایط و توسط چه اشخاصی رخ داده است مجازات‌های متفاوتی را تصویب کرده است که به برخی از مهم‌ترین آن‌ها در ادامه اشاره خواهیم نمود که  قانون مجازات اسلامی در جرایم ضد امنیت داخلی و خارجی بیان می‌دارد که:

  • ماده ۴۹۸ قانون مجازات اسلامی در خصوص مجازات اغتشاشگران بیان داشته است که هرگاه شخصی دسته یا جمعیتی را با بیش از دو نفر تشکیل دهد و یا اداره کند که هدف از این دسته و جمعیت به هم زدن نظم و امنیت کشور باشد اگر محارب شناخته نشود به مجازات حبس از دو تا ده سال محکوم خواهد گشت.
  • ماده ۴۹۹ قانون مجازات اسلامی بیان می‌دارد که هر کسی که در دسته و جمعیت ماده ۴۹۸ عضو شود به مجازات اغتشاشگران که حبس از سه ماه تا پنج سال محکوم می‌شود.
  • ماده ۵۰۰ قانون مجازات بیان می‌دارد که هر شخصی که علیه نظام جمهوری اسلامی یا به سود سازمان‌های مخالف نظام اقدامات تبلیغاتی انجام دهد به حبس از سه ماه تا یک سال محکوم می‌شود.
  • ماده ۶۱۰ قانون مجازات اسلامی در خصوص مجازات اغتشاشگران بیان داشته است که زمانی که دو یا چند نفر به واسطه اجتماع، جرایمی را بر علیه امنیت داخلی انجام دهند در صورتی که محارب نباشند به دو الی پنج سال حبس محکوم می‌گردند.
  • ماده ۵۱۱ قانون مجازات اسلامی بیان می‌دارد که هر شخصی که به جهت به هم زدن امنیت ملی کشور و بهم زدن افکار عمومی اقدام به تهدید در خصوص بمب‌گذاری نماید علاوه بر این که باید خسارت‌های وارد به دولت را در صورت بروز آسیب پرداخت نماید به حبس از شش ماه تا دو سال محکوم می‌شود.

مشاوره حقوقی در خصوص اغتشاشگران در مؤسسه حقوقی فرهنگ تفاهم

 مسائل مربوط به نظم عمومی و امنیت ملی از آن جایی که با آسایش و آرامش یک جامعه بزرگ در ارتباط است و اختلال در آن باعث می‌شود که یک جامعه با مشکلات زیادی روبرو شود و هرج‌ومرج و بی قانونی کشور را فرا بگیرد جز مسائل و مباحث حساس محسوب می‌شوند و اگر شخصی از روی ناآگاهی مرتکب رفتاری شود که مصداق بهم زدن این نظم باشد؛ برای او پرونده کیفری تشکیل می‌شود و چون مجازات‌های سنگین مربوط به مجازات اغتشاشگران معمولاً برای این افراد در نظر گرفته می‌شود

 چه بسا مشاوره با وکیل کیفری متخصص در مؤسسه حقوقی فرهنگ تفاهم بسیار عملی مهم به حساب می آید چرا که وکیل متخصص در این امر می‌تواند به‌صرف آگاهی و تجربه فراوانی که در این امور دارد فرد را به درستی راهنمایی کرده و در صورت پذیرش پرونده شخص بتواند با ارائه مدارک مستند به قانون حکم تخفیف و یا در مواردی برائت فرد را از جرم صورت گرفته از دادگاه کیفری دریافت نماید؛ از این رو به شما توصیه می‌نماییم که با وکیل کیفری ما مشاوره داشته باشید تا راهنمایی هایی او همچون چراغی راه شما را روشن نماید و به شما به درستی کمک کند.

تماس با وکیل پایه یک دادگستری

سوالات متداول مجازات اغتشاشگران

اگر فردی مردم را تشویق به برهم زدن امنیت کشور نماید به چه مجازاتی محکوم خواهد شد؟

این شخص تحت عنوان اغتشاشگر شناخته می‌شود و به مجازات یک تا پنج سال حبس محکوم می‌گردد.

 

اگر مأمور قضایی بدون دریافت حکم بازداشت کسی را بازداشت نماید محکوم خواهد شد؟

بله برای او مجازات در نظر گرفته شده و به حبس از دو ماه تا دو سال محکوم می شود.

 

زمانی که به موجب رفتار یک فرد صرفاً آرامش یک شخص برهم زده شود از مصادیق اخلال در نظم عمومی می‌باشد؟

خیر اصطلاح نظم عمومی اشاره به افراد یک جامعه دارد و اگر تنها یک شخص به موجب حرکت فردی دچار آسیب شود این را نمی توان مصداق جرم اغتشاش دانست.

 

اگر شخصی به سود یک دولت بیگانه و به ضرر یک دولت بیگانه دیگر در داخل ایران اقداماتی انجام دهد مجرم شناخته می‌شود؟

بله تحت عنوان جاسوس شناخته شده و به جهت صدمه ای که به امنیت ملی وارد کرده به یک تا پنج سال حبس محکوم می شود.

این مطلب را به اشتراک بگذارید:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

جرائم اینترنتی چیست؟

در واقع جرائم اینترنتی به جرائمی گفته می‌شود که در بستر اینترنت انجام می‌گردد در واقع فرد مجرم با استفاده از کامپیوتر یا تلفن همراه فعل جرم را انجام می‌دهد.

ادامه‌ی مطلب »