وکیل کلاهبرداری
وکیل کلاهبرداری

وکیل کلاهبرداری

وکیل کلاهبرداری به وکیل پایه یک دادگستری گفته می‌شود که نسبت به کلیه قوانین و حقوق کیفری ایران آگاهی و تخصص کامل دارد که همواره علم و دانش خود را در این زمینه با مطالعه و تحقیق به روز می‌نماید.

وکیل کلاهبرداری باید نسبت به تمامی قوانین کیفری با اطلاع باشد. این قوانین شامل قانون مجازات اسلامی، قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا، اختلاس و کلاهبرداری و قانون آیین دادرسی کیفری می‌شوند.

از آن جایی که رسیدگی به جرم کلاهبرداری از نظر تشخیص نوع جرم و نحوه شکایت از متهم به جرم کلاهبرداری از اهمیت خاصی برخوردار است، خیلی بهتر است کسی که شاکی هست قبل از هرگونه اقدام بر علیه شخص، با یک وکیل کلاهبرداری متخصص و آشنا به قوانین مربوط به جرم کلاهبرداری مشورت نماید تا به بهترین شکل از حق او دفاع شود.

بهترین وکیل کلاهبرداری در تهران

شما می‌توانید در خصوص مشکلات پیش‌آمده ناشی از مواردی که به جرم کلاهبرداری مربوط می‌شوند و نسبت به آن مورد اتهام قرار گرفته‌اید و یا مورد فریب واقع شده‌اید، با وکیل کلاهبرداری متخصص  و آگاه به قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا، اختلاس و جرم کلاهبرداری مؤسسه حقوقی فرهنگ تفاهم که به کلیه قوانین این حوزه اشراف و آگاهی دارد مشاوره داشته باشید و به جهت شرایط رخ‌داده قراردادی را منعقد نمایید تا به بهترین شکل از حق شما دفاع شود.

 انتخاب وکیل کلاهبرداری پایه یک دادگستری درست در این زمینه می‌تواند بهترین تصمیم برای رسیدن به حق شما باشد چرا که گاهی ممکن است که افراد بدون اینکه به وکیل متخصص کلاهبرداری رجوع کنند به‌تنهایی در جلسات رسیدگی حاضر شده و بدون داشتن آگاهی از راه‌های مناسب رسیدن به حق، رأی مناسبی دریافت نکنند.

کلاهبرداری چیست؟

در تعریف آن باید بیان داریم که جز جرایم اقتصادی نیز به شمار می‌رود این‌چنین باید بیان نماییم، به جرمی جرم کلاهبرداری گفته می‌شود که در آن فرد مجرم از طریق راه‌های متقلبانه اقدام به فریب فرد مقابل می‌نماید، به این صورت که مجرم با استفاده از ابزار و وسایل متقلبانه اقدام به فریب فرد می‌کند و خسارات مالی را به نفع خود به آن شخص وارد می‌کند که فرد فریب خورده می‌تواند قبل از انجام هرگونه شکایت بر علیه فرد خاطی با وکیل کلاهبرداری  متخصص مشاوره نماید.

وکلا پایه یک دادگستری

مصادیق کلاهبرداری مطابق قانون چیست؟

در ماده ۱ قانون تشدید مجازات ارتشا، اختلاس و جرم کلاهبرداری آورده شده است که هرگاه شخصی با امیدوار کردن مردم به وجود شرکت و مؤسسه‌ای و یا دادن یک شغل و اختیارات  و یا امور غیرواقعی امیدوار بسازد، یا نسبت به موضوعی که حقیقت ندارد آن‌ها را بترساند و از این راه وجوه، مال و اسنادی  را به دست آورد جرم کلاهبرداری محسوب و از مصادیق جرایم اقتصادی می‌باشد.

 

 در این جا علاوه بر آن که باید مال به دست آورده را به صاحب خود بازگرداند و معادل آن جزای نقدی بپردازد، به حبس از ۱ تا ۷ سال محکوم خواهد شد حال شخصی که متهم به جرم کلاهبرداری شده است و یا شخصی که ادعا دارد که از او کلاهبرداری شده است، می‌تواند در این خصوص از وکیل کلاهبرداری متخصص در  این نوع جرایم استفاده نماید تا وکیل کلاهبرداری با استفاده از راهکارهای قانونی در خصوص این جرم بتواند به شخص یاری برساند.

انواع کلاهبرداری

از جمله جرایمی که در زمره جرم کلاهبرداری هستند و مجازات جرم کلاهبرداری را دارند چند مورد را برای شما مثال می‌زنیم:

 

  • معرفی مال دیگری به‌عنوان مال خود و انجام عملیات اجرایی نسبت به آن
  • تقاضای ثبت ملک توسط شخص امین
  • تقاضای ثبت ملک توسط وارث با علم به این که ملک منتقل شده و یا او مالک این ملک نیست.
  • خودداری از استرداد حق طرف مقابل
  • فریب‌دادن فرد و گرفتن مال وی جهت‌دادن یک عنوان شغلی به او
  • دادن امید واهی در خصوص دادن وام از مؤسسه‌ای که وجود خارجی ندارد
  • جرم کلاهبرداری اینترنتی
  • جرم کلاهبرداری ارزی

جرم کلاهبرداری به چند صورت اثبات می شود؟

وکیل کلاهبرداری بیان می‌دارد که مطابق ماده ۱۶۰ قانون مجازات اسلامی، ادله اثبات جرم کلاهبرداری عبارت است از: اقرار، شهادت، علم قاضی و سوگند.

 

اقرار

اقرار به عنوان یکی از ادله اثبات جرم کلاهبرداری شناخته شده است. در قانون، اقرار به این معناست که خود متهم اعتراف نماید که مرتکب جرم کلاهبرداری شده است. در این خصوص ماده ۱۶۴ قانون مجازات اسلامی بیان داشته است که اقرار عبارت است از اخبار شخص به ارتکاب جرم از جانب خود است.

در مثال این‌چنین بیان می‌شود، شخص متهم اقرار می‌کند که من به‌قصد این که پولی به دست آورم به فرد شاکی امید واهی دادم تا او را بر سر شغل وعده داده شده بیاورم و او را مشغول کنم.

 

شهادت 

 شهادت نیز به عنوان یکی از ادله اثبات جرم کلاهبرداری شناخته شده است. در قانون، شهادت به این معنا هست که افرادی در مرجع قضایی و در حضور قاضی به مجرم بودن فرد کلاهبردار شهادت دهند و در این خصوص فردی که شهادت می‌دهد باید از یک سری شرایط برخوردار باشد.

بلوغ، عقل، عدالت و نداشتن منفعت شخصی در دعوا و … از انواع آن هستند. در خصوص جرم کلاهبرداری هم به همین شکل است که افرادی که شهادت در خصوص وقوع جرم کلاهبرداری می‌دهند باید بتوانند این موضوع را اثبات کنند که شاهد این بوده‌اند که فرد متهم اقدام به فریب دادن فرد شاکی کرده است.

 

علم قاضی

علم قاضی یکی از ادله‌های اثبات دعوا می‌باشد که مطابق ماده ۲۱۱ قانون مجازات اسلامی علم قاضی عبارت است از: یقین حاصل از مستندات بین در امری است که نزد وی مطرح می‌شود. در مواردی که مستند حکم، علم قاضی است، وی موظف است قرائن و امارات بیّن مستند علم خود را به طور صریح در حکم قید کند.

در توضیح این ماده قانون باید این چنین بیان نماییم که گاهی قاضی با استفاده از دلایل و مدارکی که ذیل رسیدگی به پرونده به دست می‌آورد بر او اثبات می‌شود که متهم واقعاً مرتکب جرم کلاهبرداری شده است و قاضی در حکم خود باید قید نماید چگونه به این علم رسیده است که آن شخص کلاهبردار است. به طور مثال: درخواست تحقیقات محلی و معاینه محلی نموده است و از طریق این موارد به آگاهی رسیده است.

 

سوگند

سوگند یکی از انواع ادله اثبات دعوا می‌باشد و مطابق ماده ۲۰۱ قانون مجازات اسلامی سوگند عبارت است از: گواه قراردادن خداوند بر درستی گفتار ادا کننده سوگند است؛ اما در خصوص بحث کلاهبرداری و این که سوگند راهی برای اثبات کلاهبرداری هست یا خیر،  باید بیان نماییم که جرم کلاهبرداری در دسته جرایم تعزیری قرار می‌گیرد به همین جهت نمی‌توان در خصوص جرایم تعزیری از سوگند استفاده کرد.

وکالت و مشاوره تخصصی با وکیل

عناصر تشکیل دهنده جرم کلاهبرداری

 وکیل کلاهبرداری بیان می‌دارد هر رفتار و عملی برای آن که بتواند عنوان مجرمانه بگیرد باید از نظر قانون دارای سه عنصر مادی، معنوی و قانونی باشد. هر سه عنصر به شکل مشترک باید محقق گردند تا جرم کلاهبرداری رخ دهد.

 

 

عنصر مادی جرایم کیفری

 یعنی جرم به صورت یک عمل فیزیکی رخ داده باشد، عمل فیزیکی که در جرم کلاهبرداری رخ می‌دهد به شکل فعل مثبت بوده و نمی‌توان ترک فعل را جز عناصر مادی این جرم به حساب آورد. به طور مثال: شخص خود را دارای مقام خاصی معرفی می‌نماید و به واسطه آن مقام خیالی از فرد فریب خورده مبالغی را دریافت می‌نماید تا کار این اشخاص را انجام دهد در این جا این جرم  به شکل فعل مثبت رخ داده است.

 

در اینجا باید بگوییم که عنصر مادی جرم از این نظر اهمیت دارد که عنصر اصلی در تحقق جرم کلاهبرداری به حساب می‌آید و مواردی که در خصوص عنصر مادی باید وجود داشته باشد تا جرم رخ دهد را به اختصار بیان می‌کنیم:

  • وسایلی که شخص خاطی از آن برای فریب استفاده می‌کند، باید تقلبی باشد و شخص فریب خورده از تقلبی بودن وسایل اطلاع نداشته باشد.
  • مالی که شخص از آن خود می‌کند باید متعلق به غیر باشد.
  • استفاده از وسایل متقلبانه باید عاملی برای تحصیل مال باشد نه برعکس.

 

عنصر قانونی جرایم کیفری

  یعنی عمل ارتکابی از حیث قانون جرم باشد، عنصر قانونی جرم کلاهبرداری در ماده ۱ قانون تشدید مجازات ارتشا، اختلاس و کلاهبرداری آورده شده است که هرگاه شخصی با امیدوار کردن مردم به وجود شرکت و مؤسسه‌ای و یا دادن یک شغل و اختیارات  و یا امور غیر واقعی امیدوار بسازد و یا نسبت به موضوعی که حقیقت ندارد آن‌ها را بترساند و از این راه وجوه، مال و اسنادی را به دست آورد، از مصادیق جرایم اقتصادی است و علاوه بر آن که باید مال به دست آورده را به صاحب خود بازگرداند و معادل آن جزای نقدی بپردازد به حبس از ۱ تا ۷ سال محکوم خواهد شد.

 

عنصر معنوی جرایم کیفری

 یعنی فردی که مرتکب جرم کیفری می‌شود، باید قصد و نیت لازم مجرمانه را داشته باشد؛ از عنصر معنوی تحت عنوان سوءنیت صحبت می‌شود که خود این سوءنیت به دو قسم عام و خاص تقسیم می‌شود.

حال در تعریف سوءنیت عام باید بگوییم که در جرم کلاهبرداری فرد باید به صورت عامدانه به وسایل متقلبانه برای فریب‌دادن فرد متوسل شود؛ سوءنیت خاص در جرم کلاهبرداری حالتی است که در آن فرد باید قصد بردن مال فرد را داشته باشد. در اینجا فرد فریب خورده می‌تواند با استفاده از وکیل کلاهبرداری به بهترین شکل سوءنیت فرد خاطی را اثبات نماید.

 

برای مطالعه بیشتر در خصوص جرایم کیفری به مقاله وکیل کیفری مراجعه نمایید.

مراحل و نحوه شکایت از جرم کلاهبرداری

وکیل کلاهبرداری معمولاً در مواجه با مردم عادی بیشتر با جرم کلاهبرداری برخورد می‌نماید و بیشتر پرونده های مطرح شده در این  خصوص می‌باشد؛ برای شکایت از شخص خاطی مراحلی باید مطابق قانون طی شود که در این جا به آن‌ها به اختصار ولی جامع می‌پردازیم که تمامی این مراحل توسط خود وکیل کلاهبرداری نیز انجام می‌شود:

 

خصوصی و عمومی بودن جرم کلاهبرداری

ابتدا باید بیان کنیم که جرم کلاهبرداری دارای دو وجه خصوصی و عمومی است و اگر صرفاً جنبه خصوصی داشته باشد، قابل گذشت توسط شاکی و بستن پرونده به طور کامل می‌باشد؛ ولی اگر جنبه عمومی داشته باشد، حتی با گذشت شاکی دادگاه از رسیدگی به موضوع دست نخواهد کشید و به این پرونده رسیدگی خواهد کرد و حضور وکیل کلاهبرداری در جرایمی که جنبه عمومی دارند هم می‌تواند کمک شایانی به فرد خاطی نماید.

 

تنظیم شکواییه

شخص شاکی ابتدا برای شکایت از فرد متقلب، شکواییه مبنی بر کلاهبرداری در دفاتر قضایی اعم از مؤسسات حقوقی تنظیم می‌نماید که برای تنظیم شکواییه در این زمینه می‌توانید به مؤسسه حقوقی فرهنگ تفاهم مراجعه نموده و تحت مشاورهوکیل کلاهبرداری پایه یک دادگستری راهنمایی های لازم را دریافت کنید و کار نوشتن شکواییه را به وکیل کلاهبرداری ما بسپارید.

 

تعیین صلاحیت مرجع قضایی

بعد از نوشتن شکواییه فرد شاکی باید آن شکواییه را ثبت نموده که در اینجا تشخیص آن که کدام مرجع قضایی صالح به رسیدگی می‌باشد ابتدا بر مبنای محل وقوع جرم است؛ یعنی شخص شاکی باید ابتدا در صورت امکان، شکواییه را به مرجع قضایی که در آن محل جرم رخ داده است تحویل بدهد و حتی از وکیل کلاهبرداری استفاده نماید.

حال اگر امکان این مورد وجود نداشت اولویت دوم با محلی است که جرم در آن جا کشف شده است (محل کشف جرم) و یا متهم در آن جا دستگیر شده است. باز هم اگر به دلایلی موارد بالا امکان‌پذیر نبود شخص شاکی خود باید شکواییه را به مرجع قضایی یعنی دادسرایی که در آن متهم اقامت دارد تقدیم نماید و یا از وکیل کلاهبرداری در این راستا کمک بگیرد. 

 

بررسی پرونده در دادسرا و ارجاع به دادگاه

حال بعد از تحویل شکواییه به دادسرا در این جا بخشی به نام معاونت اجرا به دلیل قانون و رویه موجود، شکواییه دریافتی را به کلانتری محلی که جرم در آن به وقوع پیوسته و یا متهم در آن دستگیر شده برای انجام تحقیقات کامل‌تر ارجاع می‌نماید. 

بعد از آن شخص شاکی باید برای دریافت گزارش نهایی به بخش معاضدت  قضایی کلانتری مراجعه بکند و شکایت مربوطه را ثبت نماید، آن‌گاه یکی از ضابطین قضایی که در آن محل مشغول به کار هستند آن شکایت ثبت شده را دریافت نموده و آن را به شعبه‌ای که صالح به رسیدگی می‌باشد ارجاع می‌دهد،  بعد از آن بازپرس بعد از تحقیقات لازم بر روی پرونده ارجاع شده قرار جلب دادرسی را صادر می‌نماید و این موضوع را به دادستان اعلام می‌کند.

در اینجا دادستان باید موضوع مطرح شده را بررسی نموده و کیفرخواست صادر بکند و اعلام نماید که شخص مورد نظر مجرم می‌باشد و پرونده را به دادگاه صالح به موضوع که شامل دادگاه کیفری یک و دادگاه کیفری دو و یا  انقلاب می‌شود برای رسیدگی کامل و نهایی ارجاع می‌نماید.

وکلا پایه یک دادگستری

وکیل کلاهبرداری اینترنتی

یکی از حوزه هایی که وکیل کلاهبرداری به صورت تخصصی به آن رسیدگی می‌نماید بحث کلاهبرداری اینترنتی می‌باشد که امروزه از راه‌های مختلفی توسط افراد شیاد رخ می‌دهد، به نوعی که امروزه در حالت ساده در برنامه‌هایی همچون اینستاگرام و تلگرام این جرم توسط افراد متعددی انجام می‌شود و ضرر و زیان زیادی را به افراد وارد می‌سازد.

همچنین گاهی این کلاهبرداری به شکل حرفه‌ای‌تر صورت گرفته و به حالتی انجام می‌شود که فرد با استفاده از فیشینگ اقدام به کلاهبرداری می‌نماید به این شکل که با استفاده از درگاه و لینک‌های جعلی اقدام به سرقت اطلاعات بانکی نموده و کلاهبرداری مالی می‌نمایند و اشخاص مال‌باخته می‌توانند در این مورد با وکیل کلاهبرداری اینترنتی مشاوره داشته تا بهترین اقدام را در خصوص احقاق حق خود داشته باشند.

برای به دست آوردن اطلاعات کاربردی و تخصصی تر می‌توانید به مقاله وکیل جرایم اینترنتی مراجعه نمایید.

مزایای مشاوره با وکیل کلاهبرداری موسسه حقوقی فرهنگ تفاهم

مشاوره گرفتن از وکیل کلاهبرداری متخصص در امور مربوطه که وکیل پایه یک دادگستری می‌باشد به این جهت حسن دارد که شخص در صورتی که مورد فریب واقع شده باشد و یا اتهام در خصوص این جرم به او زده باشند و یا این جرم را مرتکب شده و تنها به دنبال کاهش مجازات باشد، می‌تواند با  مراجعه به مؤسسه حقوقی ما و گرفتن مشاوره از وکیل کلاهبرداری متخصص به آگاهی برسد تا به بهترین شکل اقدامات لازم را انجام دهد و در صورت نیاز انجام کلیه کارهای مربوط به احقاق حق خود را به وکیل کلاهبرداری متخصص ما بسپارد.

سوالات متداول

مشاوره با وکیل کلاهبرداری مؤسسه فرهنگ تفاهم به صورت شبانه‌روزی در شرایط فوری قابل انجام است؟

بله وکیل کلاهبرداری مجموعه ما در شرایط حساس و فوری پاسخ‌گوی سؤالات شما به صورت ۲۴ ساعت خواهد بود.

 

هزینه وکیل کلاهبرداری چقدر می‌باشد؟

با توجه به این که جرم کلاهبرداری مصادیق متعددی دارد و نمی‌توان نسبت به‌تمامی آن‌ها یک هزینه تعیین نمود، وکیل با آگاهی از این که نوع جرم ارتکابی چیست برای شما میزان حق‌الوکاله خود را تعیین می‌نماید.

 

فردی که مرتکب کلاهبرداری شده صرفاً با رد مال می‌تواند از مجازات تبرئه شود؟

خیر، فرد مرتکب مطابق قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا و کلاهبرداری علاوه بر رد مال به حبس و جزای نقدی محکوم خواهد شد.

 

وکیل کلاهبرداری مؤسسه فرهنگ تفاهم در زمینه کلاهبرداری اینترنتی تخصص دارد؟

بله وکیل مؤسسه حقوقی ما نسبت به‌تمامی جرایم کلاهبرداری تخصص دارد و به جرایم اینترنتی نیز می‌پردازد.

 

جرم کلاهبرداری تنها با انجام فعل صورت می‌گیرد و یا ترک فعل هم شامل آن می‌شود؟

در خصوص جرم کلاهبرداری باید بیان داریم که تنها با انجام فعل مثبت صورت می‌گیرد و عدم انجام یک کار باعث وقوع کلاهبرداری نمی‌شود.

 

در جرم کلاهبرداری سه عنصر اصلی تحقق جرم باید به صورت کامل وجود داشته باشند یا وجود یکی از آن‌ها کفایت می‌کند؟

برای تحقق جرم کلاهبرداری سه عنصر مادی، قانونی و معنوی تحقق جرم باید وجود داشته باشند و نبود یکی از این سه عنصر مانع وقوع کلاهبرداری می‌شود.

این مطلب را به اشتراک بگذارید:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

جرائم اینترنتی چیست؟

در واقع جرائم اینترنتی به جرائمی گفته می‌شود که در بستر اینترنت انجام می‌گردد در واقع فرد مجرم با استفاده از کامپیوتر یا تلفن همراه فعل جرم را انجام می‌دهد.

ادامه‌ی مطلب »